Olan Gülen’e oldu

Güncelleme Tarihi:

Olan Gülen’e oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

5 aylık hamile Gülen Turhan Teper, ehliyetsiz sürücü Zeynep yüzünden 30 yaşında hayata veda etti. Aynı kazada yaralanan eşi Tayfun Turhan iyileşti ve daha sonra da ikinci kez evlendi. Trafik canavarı Zeynep Taze ise sadece 17 ay hapis yatıp çıktı.Yani olan Gülen’e oldu.

Gece vakti dondurma istemesinin çok doğal bir gerekçesi vardı. Borsacı Gülen Turhan Teper, 5 aylık hamileydi. 1 Haziran 1995 gecesi, eşi Tayfun Turhan'ın otomobiline bindiler. Bostancı'dan Küçükyalı'ya doğru ilerlerken, kırmızı ışıkta durduklarında peşlerindeki canavar, hızla yaklaştı. Sert bir sarsıntıyı, kırılan camların sesi ve büyük bir gürültü izledi. Özel durumu nedeniyle sert bir hareket yapmaması gereken Gülen Turhan Teper, koltuğunda savruldu. Otomobilin ön tekerlekleri kaldırıma çarptı. Arkası havalandı. Turhan çiftinin, az önce kırmızı ışıkta duran otomobili, kaldırıma devrilip kaldı.

Otomobilde sıkışan Gülen Turhan Teper'in kurtarılması çok uzun sürdü. Hamile kadın çok hırpalandı. Kocası da ağır yaralıydı. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldılar.

Ehliyetsiz sürücü serbest

Ehliyetsiz direksiyona geçip Turhan çiftinin yaşamını altüst eden 21 yaşındaki Zeynep Taze, gözaltına alındı. Araç kullanmasını bilmediği halde, Zeynep'i, 34 YKA 56 plakalı otomobilinin direksiyonuna oturtan Necati Korkmaz da gözaltına alındı. Kurtulmaları kısa sürdü. Kimse ölmemişti. Kartal Cumhuriyet Savcısı İsmet Işık, ikisini de serbest bıraktı. Kazadan sonra 34 yaşındaki Tayfun Turhan hızla iyileşti. Anne olmanın hayallerini kuran Gülen Turhan Teper'in durumu ümitsizdi. Yaşam mücadelesi tam bir hafta sürdü. 30 yaşında, karnında taşıdığı bebeğiyle yaşamını yitirdi.

Gıyabi tutuklama kararı

Gülen Turhan Teper'in ölümüyle çılgına dönen yakınları, adaletin yerini bulması için mahkemeye başvurdular. Kartal 3. Asliye Ceza Mahkemesi, kazadan hemen sonra serbest bırakılan Zeynep Taze hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarttı. Zeynep Taze, tam iki ay sonra, mahkemeye bir gün kala yakalandı ve Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi.

İlk duruşmaya tutuklu olarak katılan Zeynep Taze, avukatı olmadığı gerekçesiyle savunmasını yapmadı.

Ama tahliye istemeyi unutmadı. Avukat Kasım Özen'e vekâlet veren Zeynep Taze, ikinci duruşmada verdiği ifadesinde ‘‘Kimseye isteyerek çarpmadım. Araba kullanmasını yeni öğreniyordum. Çok üzgünüm’’ dedi. Gülen Turhan Teper'in ablası Yasemin Tablacı ve ağabeyi Mustafa Kaya Teper, Kartal 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen her duruşmaya gözyaşları içinde katıldılar. Duruşmalara hem sanık, hem de müdahil olarak katılan Tayfun Turhan'ın, her duruşmada, sanık Zeynep Taze'ye saldırı girişimi jandarmalar tarafından engellendi.

Kefaletle serbest

Her duruşmada tahliyesini isteyen

Taze, üç ay tutuklu kaldıktan sonra 20 milyon lira kefaletle, duruşmalara katılmak kaydıyla, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Karara isyan eden Gülen Turhan Teper'in ablası, ‘‘Bir canın bedeli 20 milyon lira ve üç ay hapis ise herkes bir otomobil alsın, düşmanına çarpıp öldürsün’’ diyordu.

Zeynep Taze, serbest kaldıktan sonra, karar duruşmasına kadar

mahkemeye gelmedi. Hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartıldı. Savcı, karar duruşmasında bir kişinin

ölümüne bir kişinin de ağır yaralanmasına neden olan Zeynep Taze'nin 4 yıla kadar ağır hapsini istedi.

Toplam 17 ay yattı

Hâkim Nihat Köseoğlu, Zeynep'i 4 yıl hapis ve 300 bin lira para cezasına çarptırdı. Karar duruşmasında hakkındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrilen Zeynep, infaz yasası gereği 14 ay daha hapis yattıktan sonra tahliye oldu. Zeynep Taze iki canın bedelini toplam l7 ay yatarak ödedi. Bu ceza, hayatının baharında, çocuğu ile yaşamını yitiren Gülen Turhan Teper'in yakınlarına acısını unutturmadı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!