Okuyan: Türkiye yol ayrımında

Güncelleme Tarihi:

Okuyan: Türkiye yol ayrımında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2001 00:00


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Türkiye'nin AB ile entegrasyonda yol ayrımında olduğunu belirterek, ''Ya çağdaşlaşacaktır ya da karanlığa düşecektir'' dedi.

Okuyan, Şile Belediyesi'nce yaptırılan kültür parkının açılışındaki konuşmasında, yerinden, şeffaf ve denetlenebilir bir yönetimin, yerel yönetimler reformuyla gerçekleşebileceğini söyledi.

Yetkilerin yerel yönetimlere devredilmesi gerektiğine işaret eden Okuyan, ''Devlet atadığı kaymakama, valiye güvenmiyor. Halkın seçtiği belediye başkanına hiç güvenmiyor. Vatandaş da devlete güvenmiyor. Güvensizlik olan bir sistemde işler yavaşlar, bunun için güven esastır'' diye konuştu.

Okuyan, halkın karşılaştığı pek çok sorunda ''mevzuat el vermiyor''bahanesinin öne sürüldüğünü kaydederek, mevzuatı değiştirmenin zor olmadığını söyledi.

''Bu memlekette iş yapan adamdan hesap sorulur, iş yapmayana 'ne güzel adam' denir'' diyen Bakan Okuyan, ülkenin bir ayrım noktasına geldiğini ifade etti.

YOL AYRIMI

Okuyan, ''Türkiye AB ile entegrasyonda yol ayrımındadır. Ya çağdaşlaşacaktır ya da karanlığa düşecektir. Türkiye medeni memleketler seviyesinde en ileri noktaya gelmelidir. Bize düşen, Atatürk'ün gösterdiği ışığa, aydınlığa yürümektir. Millet, devletin kölesi değildir. Devlet, millete hizmet verecek. Türkiye'de millet, devlete hizmet veriyor. Bunu tersine çevireceğiz. Bunun için mantalite değişikliğine ihtiyacımız var.''

Şile Belediye Başkanı İhsan Çayıroğlu da M.Ö 7. yüzyıla kadar uzanan geniş bir tarihe sahip olan Şile'nin, pek çok uygarlığa mekan olduğunu söyledi.

Çayıroğlu, kültür parkı yapılan alanda kilise kalıntısı bulunduğunu hatırlatarak, 1922'den sonra buraya çöp döküldüğünü kaydetti.

Daha sonra, Şileli hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan kültür parkı, Bakan Okuyan tarafından açıldı.

Okuyan, açılışın ardından Şile 1. Bahar Şenliği'nin açılış törenine de katıldı. Marmara Üniversitesi ile Şile Belediyesi'nin düzenlediği şenlik, 3 gün sürecek. Şenlik boyunca dans gösterileri, müzik dinletileri gerçekleştirilecek, çocuklara yönelik ağız ve diş sağlığı taraması yapılacak.

Açılışlara, DSP İstanbul Milletvekili Yücel Erdener, Fener Rum Patrikhanesi Metropoliti Yakovos Yorgo Benlisoy ile öteki ilgililer katıldı. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!