Okurlardan Esma ürün'e destek

Güncelleme Tarihi:

Okurlardan Esma ürüne destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2006 15:47

Hurriyet.com.tr okurlarından AKP Milletvekili Halil Ürün'ün hem aldattığı hem de fiziksel şiddet uyguladığı eşi Esma Ürün'e destek geldi.

Haberin Devamı

Benim ölçülerime göre karşı koyması hala hafif kalıyor. Hala dinin çok eşlilik gibi bir saçmalığı  kabul etmesini belli şartlarda kabul ediyor. Ama yine de kendisini aile içi siddette karşı koyduğu için kutlarım. Umarım baskı altında büyüyen ve yaşamak zorunda bırakılan kadınlarımıza, kızlarımıza örnek olur. Kimse şiddetle yaşamak zorunda değildir. Bu bir kader de değildir. Yanlış din ve namus tabularının yıkılması lazım.
MELTEM d

Onurlu bir Türk kadını olarak size de bu yakışırdı. Hayat mücadele ile doludur. Mücadele edin. Başarılar dilerim gönülden.
Uzaktan birisi

Teşekkürler Esma Hanım. Gerçek Müslümanlığı tarif ettiğiniz için.
Mehmet Başer

Esma Hanım çok haklı. İnsan sevdiğini bir başkası ile paylaşmaz.
Brenda v.d. Molenaar

Esma Ürün Hanım açıklamalarınızdan dolayı sizi yürekten destekliyorum.
Serap Mert

Haberin Devamı

Sizi açık yürekliliğinizden dolayı tebrik ediyorum. Ve bir Türk kadını olarak sonuna kadar destekliyorum. Unutmayın sizin arkanızda maalesef sessiz bırakılmış bir çoğunluk var.
Cat eye

Turkiye'de kadın olmanın zorluğu bu kadar güzel anlatılabilir. Esma Hanımı sergilediği onurlu duruş, tavizsiz hakkını savunması dolayısı ile bütün kalbimle kutluyorum. İnşallah ona kalkan eller de bir şekilde hakettiğini Hak'tan bulacaktır. Malum sözdür; ne oldum deme ne olacağım de.
Reha Özdemir

Haklı mücadelesinden dolayı tebrik ederim.
Ayhan Erdal Başoğlu

Esma Hanımı kutluyorum. Bayanlar AKP  zihniyetindeki erkeklere kendinizi mümkün olduğu kadar ezdirmeyin. Bunun için de ekonomik olarak ayakta kalmanın yollarını arayın.
Ali Atlıera

Ben bir erkek ve aynı zamanda dini duyarlılığı fazla olan biriyim. Sizi kalben ve beynen  destekliyorum. Sizi yürekten kutluyorum. Susmayın  mücadele edin. Biz arkanızdayız.
Şeref Canbaz

Siz, erkekten daha erkek kadınsınız. Sizi tebrik ederim.
Cüneyt Çırakoğlu

 Aslında 2. sınıf insan olmaktan bütün kadınlar (özellikle gerici çevrelerdekiler) şikayetçi ama baskıdan dolayı şikayetlerini açığa vuramıyorlar.Umarım Esma Hanım’ın cesur çıkışı onlara örnek olur.
Tayyar Çağdaşoğlu

Haberin Devamı

Kararınızı kutlarım Esma hanım.Bu yaptığınız herkese örnek oldu. Böylece gerçekte İslamiyet’in kimlere özgürlük tanıdığını ispatlamış oldunuz. Verdiğiniz kararın ne kadar zor olduğunun farkındayım, inanın. Yaptığınız işte başarılar harcadığınız emeğin karşılığını almanızı diliyorum.
Nevin Özgür

Çok eşli yaşayanlara seçilme hakkı verilmemelidir.
Mahir Yenigün

Şeriatı gözü kapalı destekleyen kadınlarımızın biraz gözünü açar umarım bu olay. Dindar olmakla yobaz olmak arasındaki farkı lütfen anlayın artık. Türk kadını olarak hepimiz Esma Ürün'ün arkasındayız.
Firuze Karakaya

Esma Hanım’a Allah kolaylık versin. Kendisini tebrik etmek görevimiz. Onurlu bir Türk kadını olarak hem kültürümüzdeki yozlaşmaya ışık tutmuş hem de bilinçli bir şekilde bir musibetin 1000 nasihatten iyi olması için elinden geleni yapmış. İslam'ın aydınlık yüzünü kadınlar için yaptığı pozitif ayrımcılığı bu şekilde saptıranları -eşi bile olsa- acısını bastırıp mesaj vermiş. Türk kadını böyle olmalı.
Ufuk Günaçtı

Haberin Devamı

İlk önce bayanı bu geçte olsa verdiği kararda kutluyorum. O kişi ve onun gibi olan yandaşları, Müslümanlığı öne sürerek, kadınlarımızı ikinci sınıf bile görmeden köle gibi kullanıyorlar. Onun için sadece ve sadece eşinin istediği için kapanan bayanların da artık uyanması lazım. Yoksa şu an 2006 senesindeyiz, 2206 senesinde de her zaman olduğu gibi devamlı arka planda olacaklar. Artık bu saçmalıkların bitmesi lazım.
Atilla Taşdemir 

Esma Ürün’ün davranışını çok doğru ve yerinde buluyorum. Bazı sorunlar vardır aile içinde sessiz sedasız halledilir, bazı sorunlar vardır ki aile içi şiddet ve ikinci kadın sessiz kalıp sineye çektikçe artar, dallanır budaklanır. Toplumun her yerine sirayet eder bir cesur yürek beklenir dillendirilmesi için, bu sorunun sonuna kadar gidilmesi taraftarıyım. Zeynep Bere Aktan

Haberin Devamı

Halil Bey’i esefle kınıyor, eşini kutluyorum yürekli hareket ettiği için. Başı bağlı diye özgür iradesi yok sayamayız insanları. Başı açık ama sırf paralı diye 2. kadın hatta 3. kadın olan birçok kadın var. Onlara örnek olsun bu davranış ve düşünsünler o para değiyor mu yaptıklarına? Sözüm ister nikâhlı ister nikâhsız bir erkeği (parasını) paylaşmaya çalışan kadınlara
Bilge Su

Esma Hanım, söylediklerinin çoğunda haklı, kadınların ezilmesi olayı da bir gerçek. Bu toplumun geleneksel yapısı ve eğitimle ilgili. Ama bunu İslamiyet’le bağdaştırmak doğru değil. Çünkü İslamiyet’te kadını koruyucu bir çok kural var. Ayrıca bir kişinin yaptığını bir gruba bir partiye maletmek biraz kolay yoldan karar vermek ya da bilinçli olarak malzeme yapmak demektir. Esma Hanım’ın yazdıkları gibi açıklamalar yaptıysa bence o da belki de öfkeyle aile içi  meseleleri açığa vurmuş doğru değil.
Umut Şimşek

Haberin Devamı

İşte Türkiye’nin geldiği nokta. Umarım bayan Ürün gibi bir çok insan aydınlanır da insanlarımızın üzerine giydirilmek istenen bu kara gömleği, kara çarsafı, hurafeleri, kendisini din taciri yapanları çıkarıp atarız.
Fevki Seçkin

 Sayın Esma Ürün Hanımefendi kişiliği oturmuş bir kadın sözleri ve eylemi bence doğrudur yalnız bir tavsiyem çocuklarına ve torunlarına bu ayrılığın sıkıntısını yaşatmasın. Eşi milletvekili Ürün'e gelince ruhundaki dağılmışlığı nasıl toparlar kendi bileceği bir iş. Yetkin kişi diyor ki "insan hayatında hiç hatırlamak istemediği kötü olaylar olabilir bundan kurtulmak için ise o olayı hiç hatırlamamaktır"  Saygılar Sevgiler
Özer Yıldırım

AKP'yi bugüne kadar bir çok konuda savunmuş birisi olarak Halil Ürün'ün ikinci bir kadınla ilişkini tiksindirici bulduğumu bildirmek isterim. Dinimizde imam nikahı ve birden fazla kadınla evlilik konusunda tolerans olabilir fakat bu modern toplumda ne kadar geçerlidir ya da olmalıdır tartışılmalıdır. Halil Ürün'ün eşini kıracak bir şekilde bu tarz bir ilişkiye girmiş olması ise daha da vahimdir. Ha bu arada şunu da belirteyim ki bir Hülya-Kaya ilişkisini de asla onaylamam.
Recep duran

Esma Hanım'ı destekliyorum. Tazminat davası açarak diğer mağdur kadınlara da örnek olmalı. AKP'nin kadın özgürlüğü anlayışı sadece türbanla sınırlı. O da nasıl bir özgürlük ise?
Hope1

Esma Hanım, sizleri ikinci sınıf insan gören zihniyetlerden kurtulmanız gerekiyor. Sizi kutluyorum.
Ergün Tuzcu

Kayınvalidemin bir lafı bütün anlatmak istediklerimi özetliyor. "Erkeğin kaşığı iki ise birini kıracaksın." Bir çift lafımda Halil Bey'in eşi sıfatını kazanamamış diğer bayana "Ağlayanın malı güleni oldurmazmış" aynı şeyin bir kendi başına gelmiyeceğinden ne kadar emin acaba?
Beyaz Gül

Maalesef  Türkiye’de bu olaylar çok yaşanıyor. Bazı insanlar iş ortamında veya çalışma hayatında ilk yıllara göre çok farklı yerlere gelebiliyorlar. İlk yıllarında bazı kadınlar doğru düzgün konuşmasını dahi beceremeyen kocalarına aşık olup onun yıllarca her türlü kahırlarını çekiyorlar. Gel gör devran dönüyor ve koca şan şühret para kazanmaya başlıyor. Etrafında pervane olan insanlar. Bu durumda Türk erkekleri ilk önce karısını hayat arkadaşını arkadan vuruyor. Bence bu çok günah ve ayıp.
Selim Yıldız

Dayağı bir çok erkek dini, mezhebi, mesleği, maddi durumu, eğitim ve kültür seviyesi,yaşadığı çevre ne olursa olsun kendilerini kabul ettirme ve kadınlar üzerinde baskı kurabilme, korkutma amacıyla kullanıyorlar. Halkımıza örnek olması gereken kişilerin böyle davranması ne acı. Esma Hanım'ın yanımda olduğumu belirtmek isterim. Ayrıca bütün anne babalar özellikle kızlarını kendi ayaklarının üstünde durabilecek şekilde yetiştirsinler.
İnci Ay

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!