Okumak için her gün 32 kilometre yol yürüyorlar

Güncelleme Tarihi:

Okumak için her gün 32 kilometre yol yürüyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2008 14:46

KÜTAHYA’nın Simav İlçesi'ne bağlı Yaykın, Karacahisar, Karapınar köyleri ile Pazarlar İlçesi'ne bağlı Sarayköy'de oturan 20 öğrenci, servisleri olmadığından, eğitim gördükleri Kuşu Beldesi Çok Programlı Lisesi’ne gidip gelmek için her gün toplam 32 kilometrelik yolu yürüyor.

Okullarına gitmek için sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yola düşen öğrenciler akşamın karanlığında evlerine dönebiliyor. Eğitim için düştükleri yollarda büyük güçlüklerle karşılaştıklarını dile getiren öğrenciler, devletin kendilerine bir servis aracı tahsis etmesini istiyor.

Eğitim gördükleri Kuşu Çok Programlı Lisesi’nin hem ilçe hem de ülke bazında çok başarılı olmasından dolayı okullarını değiştirmeyi düşünmediklerini dile getiren öğrencilerden Murat Çakır, “Kuşu'da kalabileceğimiz bir yurt binası yok. Oturduğumuz köyler ile Kuşu Beldesi arası yaklaşık 16 kilometre. Her gün 32 kilometre yolu yaya olarak kat etmek zorunda kalıyoruz. Havaların iyi olduğu günlerde bir sorun yok. Ancak soğuk kış aylarında yolculuğumuz tam bir çileye dönüşüyor. İlköğretim öğrencilerinde olduğu gibi bize de bir servis aracı tahsis edilirse eğitim çilemiz sona ermiş olacak” dedi.

Kuşu Beldesi Çok Programlı Lisesi Müdürü Yaşar Özsoy, öğrencilerinin durumlarına üzüldüğünü, ancak sorunlarını çözemediğini belirtirken, Belediye Başkanı AKP'li Halil Ergenç, şunları söyledi:

“Devlet bu öğrencilerin yemek, barınma ve diğer hizmetlerini karşılama sözü verirse ben de belediye olarak kendilerine çağdaş bir yurt binası yapma sözü veriyorum. Bu konuda önceden yapmış olduğum girişimlerimi tekrarlayacağım.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!