Okulun son haftası yoklama alınır mı, devamsızlık yazılır mı 2022? Ortaokul ve lise bilgileri

Güncelleme Tarihi:

Okulun son haftası yoklama alınır mı, devamsızlık yazılır mı 2022 Ortaokul ve lise bilgileri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2022 12:07

Son hafta yoklama alınır mı sorusu, yaz tatiline günler kala gündemde yer alıyor. Uzun bir maratonun ardından yaz tatiline girmeye hazırlanan milyonlarca öğrenci, karne alacağı günü beklemeye başladı. Peki, okulun son günleri olan karne haftası yoklama alınır mı? İşte, karne haftası yoklama alınır mı sorusu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Karne günü olan okulun son haftası yoklama alınır mı sorusu, haziran ayının ilk günlerinde yazılı ve sözlü sınavlarını tamamlayan öğrencilerin merakla araştırdığı konular arasındaki önemini koruyor. Son hafta yoklama alınır mı sorusuna alacakları cevap ile son haftayı farklı değerlendirme konusunda girişimlerde bulunacak olan öğrenciler, karne günü öncesi ufak bir tatil yapmayı amaçlayacak. İşte, merakla araştırılan son hafta yoklama alınır mı sorusunun cevabı

OKULUN SON HAFTASI YOKLAMA ALINIR MI?

Okulun son haftası yoklama alınıp alınmayacağı konusunda detayları merak eden on binlerce öğrenci, ders programının tamamlanması ve karne basım işlemlerine başlanılması nedeniyle okula gidip gitmemenin kararsızlığını yaşıyor.

İkinci dönemin son haftasında karnelerin yanında verilecek başarı belgeleri kadar merak edilen bu durum, öğrenciler kadar velileri de yakından ilgilendiriyor. Hava sıcaklıklarının artması nedeniyle evlatlarının dışarı çıkmasını istemeyen yüz binlerce vatandaş, son hafta yoklamasının önemini sorguluyor. 

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin, özellikle devamsızlık problemi yaşayan öğrencilere okulun son gününe kadar devam etme uyarısı önemini korurken, öğrencilerin konuyu detaylı araştırması ise hız kesmiyor.

Geçtiğimiz yıllarda, okulun son haftasının pazartesi ve salı günleri tamamlanan ders programı, karne basım işlemlerinin hızlanması sebebiyle çarşamba ve perşembe günleri boş geçmekteydi. Dolayısıyla çarşamba günü itibariyle yoklama alınma işlemi gerçekleşmeyebilmekteydi. Fakat, bu konu hakkında en detaylı bilgi okul yönetimi tarafından verilecektir. 

 

BAKMADAN GEÇME!