Okulun bilgisayarlarını çalan hırsızlar yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Okulun bilgisayarlarını çalan hırsızlar yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2008 13:14

İZMİR’in Karşıyaka İlçesi'ndeki Vali Namık kemal Şentürk İlköğretim Okulu’ndan 16 bilgisayar ve projeksiyon cihazını çalan 9 kişi polisin operasyonuyla yakalandı. İkisi çocuk 9 zanlı, adliyeye sevkedildi.

Haberin Devamı

Geçen hafta Gümüşpala semtindeki Vali Namık Kemal Şentürk İlköğretim Okulu’nda meydana gelen olayda, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, zemin kattaki bilgisayar odasının demir korkuluklarını kestikten sonra pencereyi kırıp içeriye girdi. Sınıftaki 16 bilgisayar kasasıyla bir projeksiyon cihazını çalan hırsızlar, kapıyı kırıp kaçtı.

POLİSİN ARAŞTIRMASI SONUÇ GETİRDİ

Sabah saatlerinde okula gelen öğretmenler, bilgisayar kasalarının yerinde olmadığı görünce polisten yardım istedi. Hırsızlık olayının ardından çalışma başlatan Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki tüm sabıkalıların kimliklerini tespit ettikten sonra takibe aldı.

Araştırmalar sırasında mahalle sakinlerinin de bilgisine başvuran polis, elde ettikleri bilgiler doğrultusunda hırsızlıktan suç kaydı bulunan E.A. ve S.B.’yi gözaltına aldı. Zanlılardan E.A.’nın evindeki aramalarda, Yamanlar semtinde park halindeki minibüsten çalınan 20 kutu züccaciye eşyası ele geçirildi.

Haberin Devamı

Sorguya alınan zanlılar, suçlarını itiraf ederek okuldaki hırsızlığı da kendilerinin yaptığı kabul etti. İki zanlının verdiği bilgiler doğrultusunda da, bilgisayarlardan 11 tanesi internet kafe işletmecisi İ.Ö.’nün evindeki kömürlükte bulundu. Olayla ilgili, zanlılardan S.B.’nin kardeşi S.B., babası E.B., suç ortakları A.T., B.P. ile iki bilgisayar kasasını satın alan C.T. ve R.T. de gözaltına alındı. Gözaltındaki ikisinin yaşı küçük 9 zanlı sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Kayıp olan 3 bilgisayar ile projeksiyon cihazının bulunması için soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

MÜDÜRDEN ÇİÇEKLİ TEŞEKKÜR

Polisin bilgisayarları bulmasının ardından en büyük sevinci ise Okul Müdürü Cavit Kılıç yaşadı. Asayiş Büro Amiri Komiser Fatih Tilki’ye çiçek vererek teşekkür eden Kılıç, “Öğrencilerimin dünyaya açılan penceresi konumundaki bilgisayarların bulunması beni ve öğrencilerimi çok mutlu etti. Öğrencilerimin en büyük eğlencesi onlardı” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!