Okulsuz köylere Oğuzata okulu

Güncelleme Tarihi:

Okulsuz köylere Oğuzata okulu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 00:00

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, öncelikle okulu olmayan köylere okul yaptırmak için kampanya başlattı. Vakıf, projeye önümüzdeki haftalarda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin temelini atacağı Aksaray Dikmen Köyü’nde yaptıracakları okulla başlıyor.

“Gelecek Okulla Başlar” ve “Okulsuz Her Köye Bir Eğitim Konağı” sloganlı projeyle yapılacak tüm okulların adının “Oğuzata İlköğretim Okulları” olması kararlaştırıldı. Vakıf, Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol anlaşmasını da imzaladı. Devlet Bahçeli, okulların mimari projesini 2 mimara çizdirdi.

Selçuklu mimarisi

Tek tip yapılacak okullar, Selçuklu döneminin mimarisini yansıtan konaklar şeklinde olacak. Oğuzata İlköğretim Okulları’nın her birinde 170 öğrenci eğitim görebilecek. Çocukların sosyal yaşam alanlarını iyileştirici yeşil alan düzenlemeleri de planlandı. Ülkü Ocakları okul çevresine de bin fidan dikecek. Okulların vakfa maliyeti ise 800 bin TL civarında olacak. Dikmen Köyü’nde öğrencilerin taşımalı bir şekilde çevre köylere götürülerek öğrenim gördüklerini dile getiren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Harun Öztürk, şu bilgileri verdi:

Vakfın hediyesi

Vakfımızın hediyesi olarak bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz, okulsuz hiçbir köyün ya da yerleşim biriminin kalmaması. Özellikle köy gençliğinin eğitim öğretim imkânlarının artmasını temin etmek başlıca amacımız. Daha sonra bu okullardan yetişecek olan nesillerin başta yetiştikleri toplum olmak üzere milletimize ve devletimize faydalı bir fert olmalarını bekliyoruz.

Önce Dikmen Köyü

Proje, ülkemizin tüm meselelerinin asıl sebebinin, çözümüne yönelik bir katkı niteliğindedir. Projenin gerek fikir gerekse isim babası liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’dir. Kendisinin ülkücü gençliğe çizdiği hedef ve yüklediği görev bu projeyi gerçekleştirmemizdeki en önemli dayanağımız. Aksaray Ülkü Ocakları Başkanı Turan Yaldır, Dikmen Köyü’nü önerdiği için, projeye ilk buradan başlayacağız. Bu kampanyada ülkücü gençlerimizin desteğini bekliyoruz.

300 metre kuyruk
/images/100/0x0/55ea7182f018fbb8f88049d1


KONYA’nın Çumra İlçesi’ne giden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Konya-Ankara karayolu üzerinde bulunan Kayacık Mevkii’ndeki Birlik Parkı’nda partililer tarafından karşılandı. Partililer yaklaşık 300 metrelik sıra oluşturdu. Partililerle tokalaşan Bahçeli, daha sonra yaklaşık 300 araçlık konvoy ile programların yapılacağı Çumra’ya geçti. Bahçeli, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “OHAL’e karşı olanlar Türkiye’deki akan kanı görmeyenler ve Türkiye’nin bölünmesi için elinden gelen gayreti gösterenlerdir. OHAL bir Anayasal kurumdur. Demokrasiyle çatışır bir yönü yoktur. Bir ülkede huzursuzluk, asayişsizlik, çatışma ve bölünme tehditleri zirveye çıkmış durumdaysa OHAL’i düşünmek, her ülke vatandaşı için görevdir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!