Okullara makyaj

Güncelleme Tarihi:

Okullara makyaj
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Okullar bugün açılıyor. Yarıyıl tatilini fırsat bilen Milli Eğitim Müdürlüğü ise, okul binalarına makyaj yaptı. Bu arada yeni yapılacak dersliklere de sağlam zemin aradı.

Yarıyıl tatilini değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, yeni döneme nasıl hazırlandıklarını anlatırken ‘‘İlk talimatımız, okulların tatil boyunca kir, pas ve arızalardan arındırılması oldu. İdareler temizliklerini yaptı ve özellikle kalirifer arızalarını giderdi. Bu arada yatılı okullar cumartesi, normal okullar ise dünden itibaren ısıtılmaya başlandı’’ dedi.

İlçe müdürlerinin dün bütün gün denetim yaptığını söyleyen Balıbey, velilerin merak ettiği deprem çalışmaları hakkında da şu bilgiyi verdi:

Sağlam zemin aradılar

‘‘Bu yıl yapılacak dört bin dersliğin zemin etüd çalışmalarını yaptık. Sağlam zemin aradık. Ayrıca her okulun kendi zemin etüdünü yaptırmasını da istedik. Küçük onarımı yapılan ve 1998 deprem yönetmeliğinden önce inşa edilen okulların da takviye edilmesi kararlaştırıldı. Bu okullar son yönetmeliğe uygun hale getirilecek.’’

Bu dönem başlayacak olan cinsel eğitim dersine de değinen Balıbey, ‘‘İlçe müdürlüklerinde ergenlik eğitimi komisyonları oluşturuluyor. Önümüzdeki hafta 22 formatör öğretmen 45 dakikalık ergenlik eğitimi dersi vermeye başlayacak. Gruplar 100'er kişilik ve kız-erkek ayrı olacak’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!