Okullar ne zaman açılacak? 2021 anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin açılış tarihi için geri sayım!

Güncelleme Tarihi:

Okullar ne zaman açılacak 2021 anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin açılış tarihi için geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2021 18:17

Okulların açılış tarihi için geri sayım başladı. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde uzun aranın ardından yüz yüze eğitim başlayacak. Eğitim, ders saatleri azaltılmadan ve mevcut öğretim programlarının bütünü dikkate alınarak gerçekleştirilecek. Ders süreleri, sınıf boyutları ve öğrenci sayısı da dikkate alınarak 40 dakikayı aşmayacak şekilde planlanacak. Okula giriş-çıkış saatleri, teneffüs zamanları ve özellikle gerek duyulması halinde ikili eğitime geçilmesine ilişkin süreç, okulun fiziki kapasitesine ve mevcuduna göre il ve okul yönetimleri tarafından birlikte düzenlenecek. Peki, okullar ne zaman açılacak? İşte, okulların açılış tarihi hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Diğer tüm kademelerde eğitim alan öğrenciler için yüz yüze eğitim, Kovid-19 tedbirleri ile 6 Eylül'de tıpkı salgın öncesinde olduğu gibi haftada 5 gün ve tam zamanlı olarak başlatılacak. 

Bu süreçte Destekleme ve Yetiştirme Kursları yani DYK'lar sadece 8 ve 12. sınıflarda verilecek.

Öte yandan, vaka hızının ve bulaş riskinin yüksek olduğu ya da vaka sayısında ani yükselme görülen bölgelerde il ve ilçe sağlık müdürlükleri koordinasyonunda gerekli tedbirler alınacak.

Bakan Mahmut Özer, “Okullarımızı 6 Eylül’de tüm kademelerde yüz yüze ve tam zamanlı olarak açacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!