Okullar daha erken tatil edilecek mi?

Güncelleme Tarihi:

Okullar daha erken tatil edilecek mi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2009 11:38

Domuz gribinden ölenlerin sayısı 60'a çıkarken çocuklar ve riskli gruplar için aşılama bugün başlıyor. Veliler ise çocuklarını okula gönderme konusunda telaşlı. Milli eğitim Bakanlığı ise okulların erken tatil olması için devamsızlığın yüzde 30'lara çıkması gerektiğini belirtiyor.

Haberin Devamı

 KAYSERİ'DE HASTANELER ÇOCUKLARLA DOLDU TAŞTI

DEVAMSIZLIK RAKAMLARI ABARTILIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hurriyet.com.tr'ye 13.11.2009 tarihinde yaptığı açıklamada şu an için okulların tatil olmasını gerektirecek bir durum olmadığı belirtildi. Devamsızlığın domuz gribinin en çok görüldüğü ilde yüzde 11 seviyesinde olduğu fakat devamsızlığın yüzde 30'lara çıktığında okulların erken tatile girmesi gibi bir durumun söz konusu olabileceği belirtildi.

İSTANBUL'DA DOMUZ GRİBİ DEVAMSIZLIĞI

İstanbul Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, pandemik A gribi nedeniyle kent genelinde çok sayıda okulda öğrenciler rapor alarak veya devamsızlık yaparak eğitimlerine ara verdi.

Haberin Devamı

Öksürük, nezle veya hastalık belirtileri gösteren öğrenciler, hastanelerde doktor muayenesinden geçirildikten sonra aldıkları raporla okula gitmiyor. Bazı öğrenciler de kendisini hastalıktan korumak için devamsızlık yapıyor.

TÖDER TATİLİN ERKENE ÇEKİLMESİNİ ÖNERDİ

Bu arada, Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneğinden (TÖDER) yapılan açıklamada, Türkiye'yi etkisi altına alan “domuz gribi” vakalarının gün geçtikçe arttığı, özellikle çocukların yoğunlukla etkilendiği virüs nedeniyle eğitimden de uzak kalmalarına neden olduğuna dikkat çekildi.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!