Okulda korku

Güncelleme Tarihi:

Okulda korku
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yıkılacak diye derse girmiyorlar

FENERBAHÇE Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yenilenen güney tribünlerine temel kazıklarının çakılması sırasında büyük bir gürültü ve sarsıntı ile deprem olduğunu sanarak sınıflarından fırlayan, bir bölümü de pencerelerden atlamaya kalkışan Kenan Evren Anadolu Lisesi öğrencileri, bir haftadır derslere girmiyor. Okul yıkılacak korkusu ile bahçede zaman geçiren 93'ü depremzede, toplam 950 öğrenciyi öğretmenleri ve aileleri bir türlü sınıflarına girmeye ikna edemiyor.

DUVARDAN ATLADILAR

Lisenin yanındaki alanda yer alan güney tribün inşaatının kazıklarının çakılması sırasında büyük bir gürültü ve sarsıntı ile sınıflarından fırlayan öğrenciler büyük korkuya kapıldı. Öğrencilerin okulu terk etmelerinin önlenmesi amacıyla dış kapıları kilitleyen okul yetkilileri, buna rağmen birçok öğrencinin duvarlardan atlayarak gittiğini söylediler. Öğretmenler ve Okul Müdürü Hilmi Sarıçam'ın, ‘‘Bina sağlam. Derslerinize girin’’ açıklamasına rağmen derslere girmemeyi sürdüren öğrenciler, ‘‘Bina yıkılırsa ne olacak? Bize yıkılmayacağı güvencesini kim verecek?’’ diyorlar.

SARSINTILAR SÜRÜYOR

Öğrenciler, ‘‘Derse girmek istiyoruz. Bir haftadır derslerden geri kaldık, sınavlar yapılamıyor. Bu Anadolu Lisesi'ne girmek için yıllarımızı verdik. Şimdi sınıfa giremiyoruz. Büyük korku yaşadık’’ dediler.

Veliler ise çocuklarının yaşadıkları büyük korku karşısında çaresiz kaldıklarını ancak, binanın güvenliğinden de emin olmadıklarını belirterek, ‘‘Bu konuda kimse bir açıklama yapmıyor. Bina sağlam deniyor, ancak inşaat sürdükçe sarsıntılar da sürüyor. Sarsıntı sırasında 2 öğrenci fenalaşmış, bir kısmı da pencerelerden atlamaya kalkışmışlar’’ dediler.

Fener'in inşaat halindeki stadının yanında

Okul Koruma Derneği Başkanı Suna Ural, Fenerbahçe futbol takımının maçlarını oynadığı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, yanındaki okulda eğitimin sürdüğü dönemde inşaat yapılmasına tepki gösterdi. Ural, İstanbul Teknik Üniversitesi ile Kadıköy Belediyesi Zemin Etüdü ve Deprem Laboratuvarı'ndan yardım istediklerini söyledi. Kadıköy Belediyesi Zemin Etüdü ve Deprem Laboratuvarı Başkanı Tamer Gürsoy okulda gerekli incelemeleri yaptı. Gürsoy, ‘‘Sarsıntılar zemin iyileştirme çalışmalarından kaynaklanıyor. Kazık çakma sırasındaki titreşim, sarsıntıya neden oluyor. Ancak, okula hiçbir zarar vermez. Ayrıca yapılan etüdler binanın depremlerden bile etkilenmediğini, hiçbir çatlak olmadığını gösteriyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!