Okulda dayak iddiası

Güncelleme Tarihi:

Okulda dayak iddiası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2010 14:51

Erzincan İmam Hatip Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki D.K., tarih öğretmeni S.U.'nun kendisini dövdüğünü ileri sürerek polise gidip şikayetçi oldu. Tarih öğretmeni S.U. da öğrencisinin kendisine hakaret edip üzerine saldırdığını iddia ederek öğrencisinden şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

İmam Hatip Lisesi 9/E sınıfında okuyan D.K., dün saat 11.00'de tarih öğretmeni S.U.'nun kendisini lavaboda dövdüğünü söyleyerek babasıyla birlikte önce hastaneye, ardından polis merkezine gitti. Devlet Hastanesi'nde yapılan kontrolde burun bölgesinde darbeye bağlı şişlik bulunduğu yolunda rapor verilen D.K., gittiği polis merkezinde verdiği ifadede, “Eşarbımı düzeltmek için arkadaşlarımla lavaboya gittik. Tarih öğretmeni kontrol için içeri girdi sonra dışarı çıktı. Tekrar içeri girdiğinde pencere önünde oturan arkadaşlara ‘Ne kadar iğrenç yaratıklarsınız’ diye hakaret etti. Bileğim ağrıdığı için bandaj takmıştım. ‘Çıkar o iğrenç şeyi bana ver’ dedi. Ben de çıkardım verdim. ‘Çok iğrençsin, iğreniyorum’ diye konuşunca ben de ‘Sizden temizim’ dedim. Önce boğazımdan tuttu. Tutma sırasında nefesim gittiği için ben de bileğini tuttum. Bana ‘Canımı yakıyorsun’ dedi. Ben de ‘Siz de benim canımı yakıyorsunuz’ dedim. Sonra burnuma 2 yumruk attı. ‘Gururun olsa bu okula gelmezdin. Allah'sız kitapsız’ diyerek oradan ayrıldı. Diğer öğrenciler de öğretmenden çok korkuyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Baba Salih K. ise sınıf tekrarı yapan kızının 2 yıldır İmam Hatip Lisesi'nde okuduğunu vurgulayarak, “Öğretmenle geçen yıl da aralarında bir sürtüşme oldu. Çocuğumun psikolojisi bozuldu. Eve geldiği zaman ders çalışma yok. ‘Şuradan kalk şuraya otur’ dediğim zaman bile ağlıyor. Geçen sene sınıfta bıraktı. 4- 5 aydır ortada bir şey yoktu. Yine başladı. Psikolojik yönden hasta bu öğretmen. Şikayetçiyiz” dedi.

Öte yandan Çarşı Polis Merkezi'ne giderek ifade veren tarih öğretmeni S.U. da öğrencisi D.K.'dan şikayetçi odu. Öğretmen S.U. da öğrencisinin kendisine hakaret ettiğini ve saldırdığını ileri sürdü. Gazetecilerin karakol önünde beklediğini gören S.U., basına görüntü vermemek için karakolun arka kapısından eşiyle birlikte ayrıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!