Okula lavabo bağışlayacağım

Güncelleme Tarihi:

Okula lavabo bağışlayacağım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2010 00:00

Okulda düşen seramik lavabonun boynunu kesmesi sonucu hayatını kaybeden Efe Boz’un annesi Nurdan Boz “Okula lavabo bağışlayacağım. Başka çocuklar ölmesin” dedi. Kazadan okul yönetimini sorumlu tutan anne, Efe’nin İzlanda’daki volkanik patlamayı dahi izlediğini ve dâhi çocuklar sınavına gireceğini söyledi.

Haberin Devamı

İSTANBUL Maltepe’deki Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda düşen seramik lavabonun boynunu kesmesi sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Efe Boz’un anne ve babası kazadan okul yönetimini sorumlu tuttu. Boz ailesi, Efe’nin dayısı İbrahim Erdal Yozgatlı’nın da 5 yıl önce geçirdiği trafik kazasında boğazının kesilmesi sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.

Efe çok titiz bir çocuktu

Oğlunun ölümünün ardından okulda yapılan ilk incelemelere göre lavabo ve tuvaletlerin fiziki şartlarının okul öncesi eğitim için uygun olduğunun belirtilmesine tepki gösteren Nurdan Boz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Lavabo sağlam olmadığı için oğlum öldü. Efe söylenildiği gibi lavaboya dokunmayacak kadar temiz ve titizdir. Oğlum alışveriş merkezlerindeki tuvaletleri bile kullanmıyordu. Dışarıdan su bile içmezdi. Lavaboya asılarak yere düşürdüğüne inanmıyorum çünkü elini bu tür yerlere sürmeyecek kadar bilinçliydi. Efe’yi tek başına nasıl tuvalete gönderirler? Yerlerin kaygan olduğunu söylüyorlar neden kaymasını engelleyecek bir malzeme kullanmadılar?”

Yaşıtlarından farklıydı

Efe’nin, resim yaparken kaptan ya da astronot çizdiğini belirten Nurdan Boz, “Öğretmenleri, dahi çocuklar sınavlarına girmesi gerektiğini söylüyorlardı. Tornadoyu, volkan patlamalarını, Mevlana’nın memleketini, fındığın nerelerde yetişebileceğini bilecek kadar meraklıydı. Yaşıtlarına benzemiyordu. Sadece ‘lavabo düştü ve öldü’ denilmesine inanamıyoruz. İhmali olanlar cezalandırılana kadar hakkımızı arayacağız” diye konuştu. Baba Kemal Boz ise, “Oğlumun ölümünün üstünün kapatılmasına izin vermeyeceğim. İhmalin olduğu açıkça ortada” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!