Okul yangının çıkış nedeni belirsiz

Güncelleme Tarihi:

Okul yangının çıkış nedeni belirsiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2002 21:24

Ortaköy'deki tarihi Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nda çıkan yangına ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda, yangının çıkış nedenini ortaya koyacak bulgulara rastlanmadığı belirtildi.

Ortaköy'deki tarihi okul binasında 13 Temmuz 2002 tarihinde çıkan yangına ilişkin, İstanbul İtfaiye Daire Başkanı Sabri Yalın, Boğaziçi Bölge İtfaiye Müdürü Ali Karahan, Müdür Yardımcısı Mehmet Sürmeli, Beşiktaş Bölge Amiri Kazım Gürsoy ile İtfaiye Başçavuş Hayati Gökcan tarafından hazırlanan rapor tamamlandı.

Raporda, saat 15.11 sıralarında telefonla ihbar edilen yangının söndürme çalışmalarına, Beyoğlu, Fatih, Şişli, Bakırköy ve İstinye itfaiye gruplarına ait 65 kişilik personel ile 32 aracın katıldığı kaydedildi.

Yaklaşık bin metrekare alan üzerine kurulu 1 zemin, 2 normal ve 1 çatı katından oluşan, tamamı ahşap tarihi okul binasındaki yangının, 3 ton su kullanılarak yaklaşık 6,5 saatte söndürüldüğü belirtilen raporda, yangın sonucu 4 katlı binanın çatısı ve ara katlarının tamamen yanarak çöktüğü, dış cephe duvarlarının kısmen yandığı, ahşap bölme duvarlarının kısmen yanarak çöktüğü, binada bulunan eşyanın bir kısmının kırıldığı, elektrik tesisatının da yandığı ifade edildi.

Okulda kullanılan bilgisayar sistemleri ile arşiv evrakının kısmen yandığının anlatıldığı raporda, demirbaşların da zarar gördüğü kaydedildi.

Raporda, yangının başlama yeri ve sebebi üzerinde ayrıntılı olarak durulduğu ifade edilerek, yangının başlangıç yeri ve ağırlık merkezinin binanın sahil kısmına bakan orta bölümün zemin ve birinci kat seviyesi olduğu, diğer kısımlara da buradan hızla yayıldığı belirtildi.

Bu bölümlerde yangın sonrası yapılan inceleme ve araştırma sonucunda, yangının çıkış sebebini açık olarak ortaya koyacak bulgulara rastlanmadığı vurgulanan raporda, "Olayın adli makamlarca oluşturulacak bir heyet tarafından incelenmesinin daha doğru olacağı kanaatine varılmıştır" denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!