Oktay Usta pilav dağıtırken polis müdahalesi geldi

Güncelleme Tarihi:

Oktay Usta pilav dağıtırken polis müdahalesi geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 15:50

Samanyolu TV'de yemek programı yapan Oktay Usta, Koza İpek Grubu'na kayyum atanması sonrasında bu sabah yaşanan olayların ardından kanal binası önüne gelerek destek vermek istedi.

Haberin Devamı

Oktay Usta pilav dağıtırken polis müdahalesi geldi

Bugünkü programını Kanaltürk ve Bugün TV önünde gerçekleştiren Oktay Usta adıyla tanınan Oktay Aymelek, vatandaşlara pilav dağıtmak istedi. Ancak bu girişim polis tarafından engellendi.

Oktay Usta pilav dağıtırken polis müdahalesi geldi

Polisin sert müdahalesi sonrasında Samanyolu TV muhabiri yere düştü ve ayağında kırık olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi. Oktay Usta ise müdahaleden etkilenmedi.




Haberin Devamı

OKTAY USTA KONUŞTU

"Demokrasi pilavı dağıtmak için buraya geldik. Televizyoncular yalnız bırakmadılar sağ olsunlar. Sonrasında halkımıza dağıtmaya başladık ama beş dakika sonra polis geldi. Zor kullandılar.

Bayağı bir arbede yaşandı burada. Kameraları kırdılar. Saldırdılar. Bir tane muhabir arkadaşımı sıkıştırdılar. Bacağı kırıldı. Ambulans gelmedi. Çağırdık diyorlar ama yarım saat oldu gelmedi. İstanbul’un göbeğinde ambulans gelmedi. Neden oldu bilmiyoruz. Sadece alanı terk edin dediler.

Haberin Devamı

Demokrasi pilavımızı dağıtmaya başladığımızdan bir süre sonra polis “alanı boşaltın” diyerek müdahale etti. 'Pilavımızı dağıtıp ayrılalım' dedik ama kabul etmediler ve müdahale ettiler."

Haberin Devamı

OLAYLAR SIRASINDA AYAĞI BURKULAN KAMERAMAN, CAN HAVLİYLE KAMERASINI YERE SAVURDU

Koza İpek Medya Grubu'nun Mecidiyeköy'deki merkezi önünde protestoların devam ettiği sırada, Oktay Usta olarak bilinen TV programcısı sokağa inip yemek pişirdi. Protesto için Ortaklar Caddesi'ne gelen gruba yemek dağıtan Oktay Usta'ya polis izin vermedi. Yemek dağıtımının sona ermesini isteyen polis ile vatandaşlar arasında sözlü olarak başlayan tartışma arbedeye dönüştü. Bu sırada Samanyolu Televizyonu canlı yayındaydı. Canlı yayın kameramanı olayların ortasında kaldı. Ayağı burkulan kameraman, can havliyle omuzundaki canlı yayın kamerasını kaldırıp yere savurdu. O anlar meslektaşları tarafından görüntülendi. Polisin müdahalesi çevredekiler tarafından ıslıklarla ve yuh sesleriyle protesto edildi.

Haberin Devamı

AKIN İPEK SÜRPRİZİ

Bu arada, sık sık "Akın İpek, Melek İpek" diye slogan atan, zaman zaman da İstiklal Marşı'nı söyleyen kalabalık sessizce beklerken, Kanaltürk yayınına telefonla bağlanan Akın İpek'in sesi kalabalığın duyacağı şekilde dışarıya verildi. Akın İpek, televizyonlarının yayın politikalarına müdahale etmediğini söyleyerek, kayyumun atadığı yöneticilerin de bunu yapamayacağını söyledi. (Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!