OKS için başvuru 28 Şubat'ta sona eriyor

Güncelleme Tarihi:

OKS için başvuru 28 Şubatta sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2006 09:47

Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler liseleri, özel okullar, polis kolejinde okumak isteyen öğrenciler ile devlet parasız yatılı okuyacak ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS), için başvuru süresi 28 Şubat Salı günü sona eriyor.

Haberin Devamı

İlköğretim son sınıf öğrencilerinin katıldığı tüm sınavların birleştirilmesi dolayısıyla, OKS'ye başvuracak öğrencilerin başvuru koşulları ve diğer ayrıntılara dikkat etmeleri gerekiyor.

2006-2007 öğretim yılında resmi ve özel fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, Anadolu liseleri, Anadolu öğretmen liseleri, Anadolu meslek liseleri, Anadolu teknik liseleri, Anadolu imam-hatip liseleri ve sağlık meslek liselerinde okumak isteyen öğrenciler OKS'ye katılacak.

Ayrıca polis kolejinde öğrenim görecek öğrenciler ile Türkiye Özel Okullar Birliği'ne bağlı merkezi sistem sınavıyla öğrenci alan özel okulların öğrencileri ve parasız yatılı okumak isteyen 8. sınıf öğrencileri de bu sınava başvuracaklar.
Başvuru ve yerleştirme ile ilgili işlemlere ait açıklama ve kurallar, 2006 Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı ile Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı e-Başvuru kılavuzlarında yer alıyor. Adaylar bu kılavuza Milli Eğitim Bakanlığı'nın “www.meb.gov.tr” internet adresinden ulaşabilecekler.

Haberin Devamı

Başvurular, internet ortamında okul müdürlüklerince gerçekleştirilecek.

Başvuru işlemlerinde öğrenci ile ilgili bilgilerin doğruluğundan, bilgileri elektronik ortamda giren okul müdürlüğü yetkilileri ile adayın velisi sorumlu olacak. Bilgi girişleri tamamlanan öğrencinin veri giriş ekranındaki onaylama işlemi yapılmadan önce onaysız e-başvuru formu alınarak, varsa gerekli düzeltmeler adayın velisi tarafından yapılacak ve bu şekilde onaylanmasında sakınca olmadığına dair veliden imza alındıktan sonra elektronik ortamda onaylanarak resmi kayıt haline getirilecek. Onaylama işlemi bittikten sonra kesinlikle tekrar bilgi düzeltme hakkı olmayacak. Elektronik ortamda onaylanan bilgilerin çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak ve okul müdürünce onaylanacak. Başvuru belgesinin aslı okulda saklanacak ve bir örneği adayın velisine imza karşılığı verilecek.
İnternet bağlantısı olmayan veya teknik bir sebeple internet bağlantısı çalışmayan okullar, en yakın ADSL bağlantısı olan bir başka okuldan veya bağlantı sorunu olmayan ilçe/il milli eğitim müdürlüğünden veri giriş işlemlerini yapacaklar.
ÖZEL OKULLARA BAŞVURULAR

Özel okullar için başvurularda farklı bir yöntem izlenecek. Türkiye Özel Okullar Birliği'ne bağlı okullarda öğrenim görmek için bu sınava başvuran adayların işlemleri, bu kurum tarafından yayınlanan kılavuzda yer alıyor.
Kılavuzlar, Birliğe bağlı özel okullardan, il milli eğitim müdürlüklerinden, ilköğretim okullarından ve dershanelerden 3 YTL karşılığında alınabilecek. Sınav için ayrıca 13 YTL ödenecek.

Haberin Devamı

Adaylar, başvuru formlarını okudukları ilköğretim okulu müdürlüğüne onaylattıktan sonra bulunduğu ildeki Sınav Yürütme Kurulu'na bağlı özel okula teslim edebilecekler veya postayla gönderebilecekler. Adaylar, okul tercihlerini başvuru sırasında yapacaklar.

SINAV ÜCRETİ UYARISI

Adaylar, sınavlardan birine, ikisine veya üçüne birden başvurmak isterlerse farklı ücret ödeyecekler. Sadece OKS'ye başvuran adaylar 13 YTL, OKS ile Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na başvuran adaylar 15 YTL, OKS ve Polis Koleji Aday Tespit Sınavı'na başvuran adaylar 18 YTL; OKS, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk ile Polis Koleji Aday Tespit Sınavı'na başvuran adaylar 20 YTL, sadece Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına başvuran adaylar 10 YTL ödeyecekler.

Haberin Devamı

OKS, Milli Eğitim Bakanlığı'nca 11 Haziran 2006 tarihinde saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!