Okmeydanı'nda tarihi karar

Güncelleme Tarihi:

Okmeydanında tarihi karar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2012 18:49

Beyoğlu ilçesine bağlı Okmeydanı'nda 50 yıldır devam eden tapu ve imar sorununun çözümünü, vatandaşların tapularına kavuşmasını sağlayacak imar planları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nce kabul edildi.

Okmeydanı'nda Piyalepaşa, Fetihtepe, Kaptanpaşa ve Keçecipiri mahallelerini kapsayan bölgesel dönüşüm planları, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüldü.
1 milyon 650 bin metrekarelik arazide yaşayan 100 bin nüfusun dönüşümünü amaçlayan projeyle ilgili nihai hazırlıklar tamamlandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı toplantılarında sunulan 1/1000'lik imar planları, CHP'li meclis üyelerinin ret oylarına karşı AK Partili üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, konuyla ilgili meclise bilgi verdi.
Bugünün kendileri için çok önemli bir gün olduğunu belirten Demircan, şöyle konuştu:
“Sayın Başbakanımıza binlerce, milyonlarca kez teşekkür ediyoruz. Sorunu o çözdü. Çünkü bölge vakıf arazisiydi ama akar değildi. Devlet, 1983'te tapu tahsis belgesini verdi ama gerisini getiremedi. Çünkü Vakıflar, akar olmadığına hükmederek, buranın satılamayacağı gerekçesiyle mahkemeden bu işi geri çevirmişti. Sayın Başbakan da sorunları çözecek bir kanun çıkarttı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!