Oğuz Özat kimdir, nereli?

Güncelleme Tarihi:

Oğuz Özat kimdir, nereli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2022 14:43

Oğuz Özat, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneğinde başkanlık görevin yürütmektedir. Oğuz Özat, 1971 Sivas Gürün doğumludur. İlk orta lise eğitimini Sivas/ Gürün'de tamamlamıştır. 1994 yılında Ondokuz Mayıs üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümünden mezun olmuştur. 2015 yılında ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi Evlilik ve Aile Danışmanlığı Tezsiz Yüksek Lisans bölümünü tamamlamıştır. İşte, Oğuz Özat hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

1994 Milli Eğitim Bakanlığında Psikolojik Danışman ve rehberlik personeli olarak göreve başlamış, Anadolu'nun bir çok bölgesinde her okul ve kurum düzeyinde görev yapmıştır.

2002'de ve 2004'te Eğitim Yöneticiliği sınavını kazanarak Kahramanmaraş'ta 4 yıl Kurum yöneticiliği yapmış, 2006 yılında Anadolu ve Fen liseleri personeli sınavına katılım göstermiştir.

2008'de Kamu personel Uzmanlık sınavını PDR alanında kazanarak uzmanlık unvanını almıştır.

2013-2015 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesinde, ”Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Gelişim psikolojisi ,Ölçme ve Değerlendirme” dersleri vermiştir.

2013-2019 arası Çeşitli Üniversite ve Özel Öğretim kurumları MEB Yaygın eğitim kursları kapsamında Kurumlarda KPSS eğitim bilimleri ve  PDR alan kapsamında PDR ve Psikoloji mezunlarına Bilişsel psikoloji, Psikoloji kuramları, Fizyolojik Psikoloji, Psikolojik Danışma ilke ve teknikleri eğitimleri vermiştir.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile bakanlığı Yönetici, personeli ve uzmanlarına, Sivil toplum kuruluşlarına ve halkımıza  Pedagoji, iletişim, psikoloji konferansları ve eğitimleri vermiştir.

Mesleki çalıştaylar ve kongrelerde panelist ve konuşmacı olarak katılım sağlamıştır

Halen Samsun'da Uzman Psikolojik Danışman ve Rehberlik personeli olarak görevine devam etmektedir

BAKMADAN GEÇME!