Öğretmenlik başvurularında Cuma son gün

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlik başvurularında Cuma son gün
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2001 00:00


Öğretmenlik için başvurular, 30 Mart Cuma günü sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul ve kurumların öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere açıktan, kurum içi, kurumlararası ve ilk defa atama yoluyla 3 bin öğretmen alacak.

Öğretmenlik için başvurular, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van il milli eğitim müdürlüklerinde kurulan bürolara yapılacak. Adaylar, 2 milyon lira kılavuz ve başvuru formu ücreti verecek.

İlk defa devlet memuru olarak atanacakların, 1999 ve 2000 yıllarında lisans düzeyinde yapılan Devlet Memurluğu Sınavı'na girmiş olması gerekiyor.

Başvuru formunu gerçeğe uygun doldurmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak, atamaları yapılsa bile iptal edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın atama yapacağı branşlar ve kontenjanları şöyle:

Bilgisayar (200)
İngilizce (700)
İş eğitimi (Ev Ekonomisi, İş teknik, Ticaret) (400)
Matematik (500)
Müzik (200)
Rehberlik (300)
Türk Dili ve Edebiyatı-Türkçe (600)
Görme, işitme ve zihinsel engelliler (100)

MEB, branşlar itibarıyla kontenjandan fazla başvuru olması halinde adayları, DMS puanlarına göre atayacak. Her branş için ayrı ayrı 100 tam DMS puanından başlanacak ve ayrılan kontenjan kadar öğretmen atanacak. (Ankara/aa)


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!