Öğretmenlik başvuruları başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlik başvuruları başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN adayları için özel olarak düzenlenecek Devlet Memurluğu Sınavı başvuruları bugün başlıyor. Başvurular 29 Mayıs'a kadar sürecek.

Sınava Öğretmen yetiştiren yükseköğretim kurumları mezunları, lisans mezunlarından pedagojik formasyon alanlar ve YÖK tarafından denkliği tanınmış yabancı üniversitelerden mezun olanlar ile atama dönemine kadar mezun olabilecek durumdakiler başvurabilecek.

Bu arada, başvuru hakkı verilen, sınavın yapılacağı 16 Temmuz'a kadar mezun olacak durumdaki adaylara, mezuniyet tarihini belgelendirme şartı getirildi. Kılavuzda, ‘‘Başvuru sırasında mezun olduklarını veya olabileceklerini belirten adaylar, atama sırasında sınav tarihinden önce mezun olduklarını belgelendiremedikleri takdirde, kayıtları ve atamaları yapılmayacak, bu sınavdan doğan haklarını kaybetmiş olacaklardır’’ denildi.

TÜRBAN YASAK

Başı açık ve kılık kıyafet ile ilgili mevzuata uygun bir şekilde olmayan adaylar sınava alınmayacak. Başörtülü adaylar, salon görevlileri tarafından kural dışı olarak sınava alınsalar bile, bu adayların sınavları ÖSYM tarafından iptal edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!