Öğretmenlerin protesto yürüyüşünde 5 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlerin protesto yürüyüşünde 5 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2007 13:47

EĞİTİM ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Sakarya Şubesi'nin düzenlediği protesto yürüyüşüne katılan 5 sendikacı gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Eğitim-Sen üyesi öğretmenler ek ders ücretlerini protesto etmek amacıyla bugün derslere girmeyerek Sakarya Caddesi 21 Haziran İlköğretim Okulu önünde toplandı. Yaklaşık 100 kişilik grup daha sonra Atatürk Bulvarı'na kadar yürümek istedi. Polis, buna e izin vermedi. Buna rağmen yürümekte ısrar eden memurlar ile polisler arasında tartışma çıktı. Güvenlik Şube Müdürü Taşkın Geçer, Eğitim-Sen Sakarya Şube Başkanı Kazım Bibinoğlu'na yürüyüşün izinsiz ve yasaya aykırı olduğunu söylerken yürüyüşe devam edilmesi halinde haklarında işlem yapacaklarını söyledi. Polisin tüm uyarılara rağmen memurlar yürüyüşe geçti.

Öğretmenler polisin geniş önlemi arasında Sakarya Caddesi üzerinden Atatürk Bulvarı'na kadar yürüdü. Bulvarda basın açıklaması yapan memurlar polisin tutumunu kınadı. Bazı memurlar ağızlarına siyah kurdele bağladı.

Haberin Devamı

Basın açıklaması ardından polis ekipleri Eğitim- Sen Sakarya Şube Başkanı Kazım Bibinoğlu ile yöneticiler Kenan Güleç, İlker Yıldız, Erol Gökçe ve Mürsel Taçyıldız’ı emniyete davet etti. 2 bin 911 sayılı Gösteri ve Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettikleri gerekçesiyle gözaltını alınmak istenen Eğitim- Sen yöneticileriyle polis arasında yine tartışma çıktı. Daha sonra yöneticiler polis aracına bindirilerek Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Çevrede bulunan bir grup bunu alkışlarla protesto etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!