Öğretim üyesine Facebook ayıbı

Güncelleme Tarihi:

Öğretim üyesine Facebook ayıbı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2008 13:29

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Adem Kara arkadaşlık sitesi Facebook kurbanı oldu.

Haberin Devamı

Yrd. Doç. Dr. Kara, fotoğrafının bulunduğu ‘Anthony Dönmeztürk’ adına açılan sayfada, gay, lezbiyen, hayat kadınları ve seks gruplarının bulunması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yrd. Doç. Dr. Kara, sayfayı dersinden geçemeyen öğrencilerin yapmış olabileceğini öne sürdü.

İnternetteki arkadaşlık sitelerinden Facebook’ta, Yrd. Doç. Dr. Adem Kara’nın fotoğrafının bulunduğu ve ‘Anthony Dönmeztürk’ adına açılan sayfada, arkadaş grubunun içerisinde gay, lezbiyen, seks grupları ve hayat kadınlarının bulunması, porno videolar ve fotoğrafların yer alması kısa sürede öğrenciler arasında duyuldu. Facebook’ta açılan sayfadan bugün haberi olan Yrd. Doç. Dr. Adem Kara, sayfayı açınca şoke oldu. Savcılğa suç duyurusunda bulunan Yrd. Doç. Dr. Adem Kara, Facebook’ta açılan sayfada fotoğrafının bulunmasının çok adice olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Evli ve 1 çocuk babası olduğunu, böyle gündeme gelmesinin üzüntüsünü yaşadığını vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Kara, kendisine ait internet sitesinden fotoğrafların kopyalanıp Facebook’ta bulunan sayfaya yapıştırıldığını kaydederek şöyle konuştu: “Bu yapılan çok çirkin bir davranış. İnternet böyle rezil işler için mi kullanılacak. Eğer bu amaçla kullanılacaksa internetin canı cehenneme. Biz öğretim görevlileri olarak öğrencileri eğitmekle yükümlüyüz. Ancak, dersimden kalan öğrencilerin böyle davranışlara girmeleri çok yanlış. Çamur at izi kalsın mantığı ile hareketlerde bulunmak, gün gelince onlara da zarar getirecektir. Benim 7 tane kitabım, akademik kariyerim var. Biz böyle mi gündeme geleceğiz. Kendi internet sitemde bana ait bilgilere ve fotoğraflara ulaşmak çok kolay. Buradan alıp, sayfaya kopyalamışlar.”
  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!