Öğrencisini pijama partisine çağırdı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencisini pijama partisine çağırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2006 00:00

Öğrencisi Çiğdem Karadağ’ı taciz etmekle suçlanan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi M.T.’nin bir başka kız öğrencisini de pijama partisine çağırdığı, katılmadığı için iki yıldır sınıfı geçirmediği iddia edildi.

İSTANBUL Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencisi Çiğdem Karadağ’ın kendisini taciz etmekle suçladığı öğretim görevlisi M.T., hakkında başlatılan soruşturmada işadamı Doğan Kasadolu tanıklık yaptı.

Çalgı Yapım Bölümü son sınıf öğrencisi Çiğdem Karadağ, öğretim görevlisi M.T.’nin Polonezköy davetini kabul etmeyince, bitirme ödevi olarak yaptığı kanuna başarısız not aldığını iddia ederek Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Ulus’taki sosyetenin uğrak yeri Sunset Restorant’ta karşı karşıya geldiği Bank Ekspres’in eski sahibi Korkmaz Yiğit ile adamlarının sözlü saldırısına uğradığını iddia eden Doğan Kasadolu, bu soruşturmada tanık olarak dinlendi.

Çiğdem Karadağ’ın iddiaları üzerine okuldaki öğrencilerle görüşüp araştırma yaptığını söyleyen Doğan Kasadolu, ifadesinde, Çiğdem Karadağ ile aynı okulda öğrenim gören D.’den, öğretim görevlisi M.T.’nin tacize uğradığını öğrendiğini belirtti. Doğan Kasadolu, D.’nin pijama partisi teklifini kabul etmediği için iki yıldır sınıf geçemediğini anlattı.

Kasadolu bir başka öğrenci B.Y’nin ise öğretim görevlisi M.T’nin tacizleri nedeniyle okulu bırakmak zorunda kaldığını anlattı. Öğretim görevlisi M.T.’nin sınav öncesi tüm öğretim görevlilerine Çiğdem Karadağ’ın sınıfta bırakılması için mektup yazdığını iddia eden Doğan Kasadolu, "Mektup zarfları üzerindeki el yazısının M.T.’ye ait olduğu bilirkişiye tespit ettirilip, konu müdür Can Etili Ökten’e ihbar edilmiş. Ancak bu işin örtbas edildiği açıkça bana ifade edilmiştir" dedi.

Soruşturmayı yürüten Şişli Cumhuriyet Savcılığı dosyayı incelenmesi için İTÜ’ye gönderdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!