Öğrencilere domuz gribi eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere domuz gribi eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2009 10:19

Doğa Koleji, 2009 yılının ilk yarısında etkisini göstermeye başlayan, Influenza Gribi için okullarda bir dizi önlem aldı.

Haberin Devamı

Kurum, gripten çok, bir korku salgını hale gelen konuya dikkat çekerken, “Domuz Gribi” tanımlamasını kullanmıyor. Okullarına astığı broşürlerde ve bilgilendirme kitapçıklarında korkutucu resimler ya da öğrencileri endişeye düşürecek görseller yerine sağlıklı beslenme fotoğraflarını tercih ediyor.

Korkutucu vakalar yerine daha somut bilgilerle öğrenci ve velileri bilgilendirmek amacıyla Sağlık Bölümü geçtiğimiz günlerde Beykoz Doğa Koleji’nde bir seminer düzenledi.

Sunumu Doğa Koleji Sağlık Bölüm Başkanı Dr. A.Özden Sarıtaş ve Biyokimya Uzmanı Dr. Beril Urnal tarafından gerçekleştirilen seminerde, başlangıcından itibaren grip salgını tüm yönleriyle değerlendirildi, korunma ve tedavi yöntemleri hakkında velilere bilgi verildi. Öncelikle Influenza Gribi'nden korunma yöntemlerinin ayrıntılı şekilde anlatıldığı seminerde, hijyen ve beslenme konularına özellikle değinildi.

Influenza Gribine Karşı Alınan Önlemler

Haberin Devamı

Okul influenza gribi için aldığı önlemlerin başında öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin bilinçlendirme çalışmaları geliyor. Bilinçlendirme çalışmaları kapsamında önce öğretmen ve veliler için hastalığın ve etkeninin ne olduğu, belirtileri ve nasıl korunulabileceği ile ilgili bilgi kitapçıkları hazırlandı ve dağıtıldı. Kitapçıktaki bilgiler destekleyen mailler, veli bilgilendirme yazıları ve duyurular da velilere ve öğretmenlere gönderildi. Okullara el temizliği ve hijyen konularında bilgilendirici afişler dikkat çekici görseller asılırken anaokullarından liselere kadar el dezenfektan sıvıları kullanılmaya başlandı. El sabunları ve okulların genel temizliğinde kullanılan temizlik maddeleri tamamen değiştirilerek Influenza virüsünün elle bulaşabileceği kapı kolları, merdiven korkulukları, sıralar ve masalar bu antibakteriyel dezenfektan sıvıları ile gün içinde periyodik olarak silinmeye başlandı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!