Öğrenci servisi cayır cayır

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci servisi cayır cayır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2005 12:24

Balıkesir'in Marmara ilçesinde, öğrencileri taşıyan bir servis minibüsü henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı.
  Kaza üzerine kaza: 26 yaralı

Haberin Devamı

Balıkesir’in Marmara İlçesi'nde sabah okula giden öğrenciler, servis minibüsünun aniden alev alması sonucu kendilerini bir anda can pazarında buldu. Sürücü Faruk Kundakçı, öğrencileri minibüsten son anda indirmeyi başararak faciayı önledi.

Öğrenciler, itfaiyenin alev topu haline gelen minibüsü söndürme çalışmalarını ağlayarak izledi.

Marmara adasında ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıktaki Çınarlı Köyü’nde oturan 11 öğrenci, öğrenim gördükleri Marmara Merkez İlköğretim Okulu’na gitmek üzere dün sabah Faruk Kundakçı’nın kullandığı 10 N 4317 plakalı servis minibüsüne bindi. Hareket eden minibüsün motor kısmında, ilçeye 3 kilometre kala saat 08.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle duman ve alevler çıkmaya başladı. Minibüsü yolun kenarına çekip durduran Faruk Kundakçı, aracın kapısını açarak öğrencileri hızla dışarı çıkardı. Kundakçı, korku içinde ağlayan minik öğrencileri yolun uzağında güvenli bir bölgede topladı. Bu sırada alevler bütün aracı kapladı. Sürücü Faruk Kundakçı, cep telefonu ile yardım istedi. Gelen itfaiye görevlileri yangını söndürürken, Marmara Belediye Başkanı Cem Kırı da çalışmaları yerinde izledi.

Haberin Devamı

Yangını öğrenen öğrencilerin aileleri ve vatandaşlar da olay yerine geldi. İtfaiye ekipleri, öğrencilerin dehşet dolu bakışları arasında, alev topuna dönen minibüsü söndürdü.

Servis şoförü Faruk Kundakçı, yangına müdahale yerine ilk olarak öğrencileri kurtarmayı düşündüğünü belirterek, “Çocukları araçtan indirip olay yerinden uzaklaştırırken alevler gittikçe büyüdü. İtfaiyenin de biraz geç kaldığını düşünüyoruz” dedi. Bu arada araçta yangın söndürme tüpünün bulunmadığı ve alevlerin akünün kutup başlarındaki kontaktan çıktığı ileri sürüldü.

Marmara Adası Belediye Başkanı Cem Kırık, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!