Öğrenci kampında ayı paniği

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci kampında ayı paniği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2011 00:00

ABD’nin Alaska eyaletinde ‘Hayatta kalma kursu’na katılan yedi öğrenci, ayı saldırısına uğradı. İkisi ağır dört öğrenci yaralandı.

Haberin Devamı

Nehirden geçerken

Yaz tatilini fırsat bilen 16-18 yaşlarındaki öğrenciler, Alaska’da bir ay süresince zor şartlarda hayatta kalmanın püf noktalarının öğretildiği Ulusal Açık Havada Liderlik Kursu’na katıldı. Geçen cumartesi akşamı, tek sıra halinde bir nehrin üzerinden geçerken ayı saldırısına uğradılar. Sıranın başında olan 17 yaşındaki Joshua Berg ve aynı yaştaki arkadaşı Samuel Gottsegen, saldırıda ağır yaralandı.

Helikopterli operasyon

Korkunç saldırıda iki öğrenci daha yaralandı. Öğretmenlerin acil yardım butonunu devreye sokması üzerine pazar sabaha karşı kurtarma ekipleri tarafından bulunan öğrenci ve öğretmenleri, helikopterle güvenli bir yere aktarıldı. 4 yaralı öğrenci ise tam teçhizatlı helikopterle hastaneye kaldırıldı. Üç öğrencinin hastanede tedavisi sürüyor.

Ölümden döndü

Haberin Devamı

Arkadaşlarıyla nehir üzerinden geçerken saldırıya uğrayan Samuel (solda) ölümle karşı karşıya kaldı. Uzmanlar, ayıların kendilerini tehdit altında gördüğünde insanlara saldırdığını söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!