Öğrenci affından kimler faydalanacak? Öğrenci affı ne zaman çıkıyor?

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci affından kimler faydalanacak Öğrenci affı ne zaman çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2018 11:02

Başbakan Binali Yıldırım'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı öğrenci affı açıklaması, af bekleyen on binlerce vatandaşı meraklandırdı. Çeşitli sebepler nedeniyle üniversite eğitimine devam edemeyerek yarıda bırakmak zorunda kalan vatandaşlar, öğrenci affının ne zaman çıkacağını merak ediyor. Af bekleyen kişiler ayrıca affın kapsamını, kimlerin yararlanacağını ve öğrenci affından yararlanmak için gerekli olan şartları da sorguluyor. Peki, öğrenci affı ne zaman çıkacak? Öğrenci affından kimler yararlanabilecek?

Haberin Devamı

Üniversitelerden kaydı silinen öğrencilere tekrar kayıt yaptırma ve eğitimini tamamlayıp diploma alma şansı tanıyan öğrenci affının ne zaman çıkacağını merak eden vatandaşlar aramalarını hızlandırdı. Başbakan Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamaların ardından öğrenci affının detaylarını merak eden vatandaşlar, konu hakkında bilgi edinmek için internette araştırma yapıyor.  İşte, heyecanla beklenen öğrenci affı hakkında merak edilen detaylar...

2018 ÖĞRENCİ AFFI

Üniversitelerde okuyan 8 milyona yakın öğrenci olduğunu anlatan Yıldırım, bu öğrencilerin içinde eğitimine öğretimine devam edemeyen 500 bine yakın öğrenci bulunduğunu söyledi. Üniversiteyi 7 yılda bitirme mecburiyeti olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Bu öğrencilere bir kereliğine üniversitelerine, bölümlerine dönme imkanı veriyoruz. Kaydı silinen öğrencilere tekrar kayıt yaptırma ve eğitimini tamamlayıp diploma alma fırsatı veriyoruz. Bunun istisnası ne? Teröre bulaşmışsa, terörle irtibatı, iltisakı varsa bunlar bu haktan yararlanamayacak." dedi.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİ AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Başbakan Binali Yıldırım'ın bu açıklamasının ardından gözler bu konu hakkında açıklanacak detaylarda. Öğrenci affının kapsamı, aftan kimlerin yararlanacağı ve çıkış tarihi henüz belli değil ancak kısa süre içinde bu konuda bir gelişme olması bekleniyor.

TBMM'ye sunulan, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısında yer alan öğrenci affının detayları belli oldu.

Buna göre üniversitelerden hazırlık ve lisansüstü dahil kendi isteğiyle ilişikleri kesilenler, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile kazandıkları halde kayıt yaptırmayanlar, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 4 ay içinde ilişiklerinin kesildiği üniversiteye başvurmaları halinde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilecek.

Terör suçundan hüküm giyenler ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu tarafından devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olanlar bu düzenlemeden yararlanamayacak. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle öğrencilikle ilişiği kesilen 500 bini aşkın kişi, üniversite eğitimine devam edebilecek.

 

BAKMADAN GEÇME!