''Oğlum sopayla vurdu, eşim benzin döküp yaktı''

Güncelleme Tarihi:

Oğlum sopayla vurdu, eşim benzin döküp yaktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 10:27

ANTALYA’da kavga ettiği eşi ve oğlu tarafından benzin dökülerek yakıldığını ileri süren Ramazan Y., yoğun bakımdaki 22 günün sonunda verdiği ifadesinde, "Oğlum sopayla vurdu, karım benzin döküp yaktı" dedi.

Haberin Devamı

42 yaşındaki Ramazan Y., 14 yıl önce eşi 37 yaşındaki Dilek Y.’nin dedesi ve ninesini öldürüp, babasını yaralamaktan ceza aldı. Cezasını tamamlayıp geçen yıl mart ayında tahliye olan Ramazan Y., eşi ve oğlunun Aksaray’da oturduğunu öğrendi. Aksaray’a giden Ramazan Y., geçen Ekim ayında eşi ve oğluyla Antalya’ya taşınıp, Kepez İlçesi'ndeki müstakil evde oturmaya başladı. İddiaya göre çiftin arası bir süre sonra bozuldu. Geçen 29 Aralık günü yaşanan tartışma sonrasında eve gelen polis ekipleri, ifadesini aldığı Ramazan Y.’ye 30 gün uzaklaştırma cezası verdi.

BENZİNLE YANDI

Ertesi gün öğle saatlerinde eve gelen Ramazan Y., eşiyle yeniden kavga etti. Ramazan Y., başına dökülen benzinin alev almasıyla yandı. Yüzünde ileri derecede yanıklar oluşan Ramazan Y. hastaneye götürülürken, eşi ve çocuğu gözaltına alındı.

'KENDİSİNİ YAKTI' DEDİLER

Dilek Y. polisteki ifadesinde, "Eşim eve geldiğinde elinde benzin bidonu vardı. Barışma teklifinde bulundu. Ben reddedince yanında getirdiği benzini üzerine döküp çakmağı ateşledi. Alev alınca biz de kurtarmaya çalışırken yaralandık" dedi.

Dilek ve Umut Y., polisteki ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

22 GÜN SONRA İFADE VERDİ

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde 22 günün sonunda ilk kez konuştu. Ramazan Y. polise, "Beni karım ve oğlum yakarak öldürmek istedi" diye ifade verdi.

Haberin Devamı

Ramazan Y. şunları anlattı:
''Cezamı yattım ve çıktım. 14 yıl sonra eşimi ve oğlumu internetten buldum. Eşimi ve çocuğumu, onlara yardımcı olmak için Antalya’ya yanıma getirdim. Ama onların amacı farklıymış. Beni tuzağa düşürüp geçmişin intikamını almakmış. Olaydan bir gün önce internet yüzünden eşimle tartışmıştım. Sabaha kadar internetle uğraşıyordu. Ben de ’Yat uyu sabah işe gideceğim’ diyordum. Tartışmalar bu yüzden çıktı. Bu da bahaneymiş zaten. Olaylardan bir gün sonra da oğlumla birlik olup beni bu hale getirdiler."

''BENZİNİ MOTOSİKLETİMDEN ÇEKMİŞLER''

Olayın olduğu gün, Aksaray’a gidinceye kadar kalmalarını söylemek için eve gittiğini kaydeden Ramazan Y., "Evin anahtarının onlarda kalmasını söyleyecektim. ’Aksaray’a gidene kadar oturun yine ben kirasını ödeyeyim’ demeye gitmiştim. Nitekim beni tuzağa düşürdüler, oğlum sopayla arkadan vurup beni darp etti. Sonra kafamdan aşağı benzin dökerek yaktılar" diye konuştu.

Kendisini yaktıkları benzini, evden ayrılırken kapı önünde bıraktığı motosikletten çektiklerini ileri süren Ramazan Y., "İlk darbeyi, oğlum Umutcan’dan yedim. Ondan sonra kendimi kaybetmişim. Fakat benzinin dökülme anını hatırlıyorum. Benzin plastik yumuşatıcı kutusundaydı. Eşimin kafamdan aşağı döktüğünü hatırlıyorum. O andan sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

''ASLA KENDİMİ YAKMADIM''

Eşi ve oğlunun ifadelerinde ’kendini yaktı’ dediklerini öğrendiğini kaydeden Ramazan Y. şöyle konuştu:
"Asla kendimi yakmadım. Çünkü ben 14 yıl cezaevinde yattım. Kendime zarar versem kaybedeceğim hiçbir şey yoktu. Onca borcun altına girip onları Aksaray’dan Antalya’ya getirmezdim. Polise de eşim ve çocuğumun beni yaktığını söyledim. Onlara geçmişte yaptığım hatalardan ders aldığımı, sadece insanlık yapmak istediğimi söyledim. Şu an cezaevinde olduklarını öğrendim. Ama hangi cezaevinde olduklarını bilmiyorum."

''O ÇOCUK ONUN OLAMAZ''


Ramazan Y.’nin annesi 63 yaşındaki Meryem Y. de, "Oğlum Antalya’da yaşıyordu. İnternetten çocuğu ve karısını bulmuş. O çocuk onun olamaz. DNA testi istiyorum. Böyle olacağını tahmin ettiğim için ’Oğlum dikkatli ol’ demiştim. Yavrumu yaktılar, oğlum kendini yakmaz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!