Oğlum bak git

Güncelleme Tarihi:

Oğlum bak git
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2012 00:00

Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesi, dün 08.25’te, Kızıl Hackerlar olarak da bilinen bilgisayar korsanları grubu RedHack tarafından hacklendi. Site 25 dakika boyunca hizmet dışı kaldı. Daha sonra “Oğlum bak git demiştik” başlıklı bir not ekleyen RedHack, Türkiye’deki yabancı misyonlarda çalışanların kimlik kopyalarını da internette yayımladı.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanı İdris Naim Şahin’in nisan ayında Erzurum Aşkale’de kendisini gördüğü için çok sevindiğini söyleyen bir vatandaşa “Hadi bir takla at ya da oyna bir göreyim” demesi üzerine Bakanlığın internet sitesini hackleyen RedHack grubu, bu kez de Dışişleri’ni hedef aldı. RedHack, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesini hacklediğini duyururken, Dışişleri de olayı doğruladı.

Suriye için

RedHack, dün saat 08.25’te Twitter hesabında, “Hem Sivas Katliamı’nı anmak, hem de Suriye’ye dikkat çekmek amacıyla Dışişleri Bakanlığı’nın resmi sitesini hackledik”, “Ele geçirilen belgeleri yayınlayacağız” diye yazdı. Dışişleri Bakanlığı’nın internet sayfasına, Başbakan Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi ile birlikte fotoğraflarını koyan RedHack, bunu 25 dakika sonra kaldırılırken, siteye “Oğlum bak git demiştik” başlıklı bir not eklendi. Notta özetle şu ifadeler yer aldı:

Haberin Devamı

Rampayla uğraş

“Kendi ülkesindeki savaşı çözemeyenler nedense başka ülkelerin sorunlarına eğilir olmuş, onların içişlerine karışmayı ‘büyük devlet’ olmanın gerekliliği olarak görmüşler. Çok savaş istiyorsanız bırakın Meclis’i, giyin postallarınızı ve savaşın. Sizleri çoğunluk seçti diye sizler için ölmek mi zorundayız arkadaşım? Sana gelince Bay Ahmet Davutoğlu, sana daha büyük bir takla attıracağız! Bizim Dışişleri Bakanı emperyalizmin kapısında nöbet duracağına, Malatya’da iktidarın namusunun ortasına dikilen füze rampası ile uğraşsın. ”

Kimlik yayını

Dışişleri, ilk yaptığı açıklamada “Girilen bölüm, sınav ve yaz okulu başvurularını kabul ettiğimiz bölüm. İncelemeyi sürdürüyoruz” dedi. RedHack’in Twitter’dan yaptığı duyuruyla, internet sitesinde yer alan ve sadece Dışişleri personelinin giriş izni olan Türkiye’deki yabancı diplomatik misyon temsilcileriyle ilgili bilgilerin yer aldığı sayfaya girildiği ortaya çıktı. RedHack ekibi, yabancı diplomatik misyon temsilciliklerindeki görevlilerin isim ve görev bilgilerini yayınlarken, çocukların kimlik bilgilerini gizli tuttuklarını belirtti.

ABD kınadı

Haberin Devamı

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Dışişleri Bakanlığı’nın başvuru sitesine yönelik siber saldırıyı kınadı. Büyükelçilikten yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Bakanlığın sitesine yapılan siber saldırıyı ve kişisel bilgilerin yayınlanmasını kınıyoruz. Kişisel bilgilerin izinsiz olarak yayınlanması kişisel mahremiyetin ihlalidir.”

Dropbox’ı engelleyin

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, bilgisayar korsanlarının saldırısı üzerine, bilgilerin paylaşıldığı Dropbox programının kullanımının engellenmesi için başvuruda bulundu. Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru, sitenin kış-yaz okulu veya yabancı misyon mensuplarının başvurularının kabul edildiği bir bölümünün hacklendiğini belirterek, Bakanlığın ya da devletin güvenliğini ilgilendiren hassas bilgiler veya kriptoların bu sitede yer almadığını bildirdi. Hacklenen sitedeki “data base”in de kendileri için önemli olduğunu belirten Koru, şu anda TÜBİTAK, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’ndan teknik ekiplerin konunun üstünde çalıştığını ifade etti. “Bu yapılan etik ve yasal değil” diyen Koru, olayın ciddi olduğunu, bu bilgileri yayımlamanın suç olduğunu söyleyerek, bu nedenle gerekli tedbirlerin alınması yönünde harekete geçtiklerini belirtti. Büyükelçi Koru, şu ana kadar elçilik mensuplarının kimlik bilgileri yayımlanan ülkelerden herhangi bir geri bildirim almadıklarını söyleyerek, kimlik bilgilerinin üzerinden yayımlandığı Dropbox programının kullanımının engellenmesi için başvuruda bulunduklarını bildirdi. AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!