‘Oğlum babasını üç kez gördü’

Güncelleme Tarihi:

‘Oğlum  babasını üç kez  gördü’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 00:17

CUMHURİYET gazetesine yönelik operasyonda 31 Ekim’de gözaltına alınıp tutuklanan gazeteci Kadri Gürsel’in eşi Nazire Kalkan Gürsel, eşinin cezaevi koşullarını Alman medya kuruluşu DW Türkçe’ye anlattı. Nazire Kalkan Gürsel’in bazı değerlendirmeleri şöyle:

Haberin Devamı

 “Haftada bir kapalı görüş var sadece. Normalde ayda bir kere açık görüş olması gerekiyor. Ama zar zor sadece iki ayda bir veriyorlar. 10 yaşındaki oğlumuz babasını üç kez gördü. Biz bu olayı bir aile faciası şeklinde yaşıyoruz. Hâkim önüne çıkmak için iki buçuk ay daha bekleyecekler.

 Cumhuriyet eşleri olarak ciddi bir dayanışma içindeyiz. Yurtiçi ve dışından destek görüyoruz. Olumlu tepkilerle karşılaşıyoruz. Oğlumu bile durdurup, senin baban bir demokrasi kahramanı diyorlar. 

 Avukatlar gardiyanlar eşliğinde haftada bir saat görüşebiliyorlar. OHAL öncesi bir tutuklunun avukatlarla sınırsız görüşme hakkı vardı. Savunmayı hazırlamak için bir saat yetmiyor. Yeni bir gelişme olduğunda, ulaşma imkânımız yok. 

YEMEK ALTTAN BİR DELİKTEN VERİLİYOR

 (Silivri hapishanesinde) Hepsi üçer kişi kalıyorlar. Tam bir tecritteler. Cumhuriyet olayı ilk bir iki ayda bitseydi, ben buna haksız hukuksuz bir eylem derdim. Ama bugün artık tarihe kayıt düşüldü. Bu kadar uzun bir tutukluluğun önceden planlanmış olduğunu düşünüyorum. Yemek bile ortak alanda değil. Gardiyanlar yemeği alttan bir delikten veriyorlar. Bu koşullarda dünyanın en entelektüel insanlarını tutuyorsunuz, ben affetsem, tarih affetmez.” 

BAKMADAN GEÇME!