Oğlu için komutanlarla aynı safta namaza durdu

Güncelleme Tarihi:

Oğlu için komutanlarla aynı safta namaza durdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 16:23

KIBRIS'ta kalp krizi geçirerek bakım yaptığı tankın üzerinden düşerek şehit olan Onbaşı Hakan Esmer, Bursa'da törenle toprağa verildi. Şehit onbaşının annesi ve kız kardeşi, komutanlarla ayrı safta cenaze namaza durdu.

Haberin Devamı

Kıbrıs'taki 14'üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan 8 aylık asker olan Onbaşı Hakan Esmer, geçen hafta bakımı kendisine zimmetli olan tankın bakımı sırasında kalp krizi geçirdi. Dengesini kaybederek tankın üzerinden düşen Hakan Esmer ağır yaralı olarak kaldırıldığı Kıbrıs Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde 5 gün süren yaşam mücadelesine yenik düşerek şehit oldu. Kıbrıs'tan Bursa’ya gönderilen şehit askerin cenazesi ı sabah saatlerinde Askeri Hastane Morgu’ndan alınarak Ulucami'ye getirildi.

Oğlunun tabutunu gören Nurdan Esmer ve kız kardeşi 17 yaşındaki Ebru Esmer, sinir krizleri geçirdi. Şehit Onbaşı Hakan Esmer'in kılınan cenaze namazında anne Nurdan, kız kardeşi Ebru, baba Emin ve erkek kardeşi Birkan Esmer, komutanlarla birlikte ön safta cenaze namazı kıldı. Anne Nurdan Esmer, Türk Bayrağı'na sarılı tabut Pınarbaşı Şehitliği'ne götürülürken “Oğlum gönderdiğin resimler dün geldi bugün cansız bedenini uğurluyoruz, rahat uyu seni çok seviyorum” diyerek gözyaşları döktü.

Haberin Devamı

Şehit onbaşının kardeşi 19 yaşındaki Birkan Esmer ise cenaze törenine üzerinde ‘O bir efsaneydi’ yazan ve top mermisi taşıyan ‘Seyit Onbaşı’nın çıkartmasının bulunduğu beyaz tişört ile katıldı. Şehit Onbaşı Hakan Esmer’in cenazesi, Pınarbaşı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!