Öger: Apo fotoğrafı kazayla sızdı

Güncelleme Tarihi:

Öger: Apo fotoğrafı kazayla sızdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Alman Focus Dergisi'nin Türk turizmi üzerine sorularını yanıtlayan Öger Tur'un sahibi Vural Öger, bebek katili Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra gözleri bağlı olarak gösterilen fotoğraflarından tiksinti duyduğunu belirtirken, bunların bir kaza sonucu basına yansıdığını öne sürdü.

Öger, derginin, ‘‘Türk asıllı Alman olarak, Öcalan'ın yakalanışı sırasında çekilen fotoğrafları görünce ne hissettiniz?’’ şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

‘‘Tiksinti duydum. Bu fotoğraflar tahrik edici. Ecevit'i ziyaretim sırasında sordum. Gözleri bağlı bu fotoğrafları göstermek zorunda mıydınız? Gizli servis elemanları Ku-Klux-Klan gibi başlık giyerek poz vermek zorunda mıydı? Ankara'daki devlet memurları bana, bu fotoğrafların basına bir kaza sonucu yansıdığını söylediler. Özel televizyonların bu filmleri bilinmeyen bazı kaynaklardan elde ettiklerini açıkladılar. Şayet böyleyse, bu büyük bir skandal. Ama bu durumdan kimin sorumlu olduğunu öğrenmeye kamuoyunun hakkı var.’’

TURİZME DARBE

Öger, Öcalan'ın yakalandığı tarih olan 15 Şubat'tan sonra Türkiye rezervasyonlarında gerileme olduğunu, 15 bin turistin de Türkiye rezervasyonlarını iptal ederek, Yunanistan veya Tunus'u tercih ettiklerini söyledi. Öger, Türkiye'de turistleri korumak için alınan önlemlerin yeterli olduğunu, özellikle Antalya ve yöresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındığını belirtirken de, ‘‘Ama yüzde yüz garanti hiçbir ülkede yok’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!