Öfke, isyan ve büyük acı

Güncelleme Tarihi:

Öfke, isyan ve büyük acı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2006 00:00

Diyarbakır’ın Dicle İlçesi’nde, PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri mayını askeri aracın geçişi sırasında patlatması sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mustafa Dağ ile aynı olayda ağır yaralanıp hastanede şehit olan Piyade Er Yakup Törün ve Van’ın Çatak İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin çay bahçesinin önündeki çöp bidonuna koydukları bombayı patlatmaları sonucu şehit olan polis memuru Selami Duğrul ile yaşamını yitiren Belediye Yazıişleri Müdürü Nadir Babur dün törenlerle toprağa verildi.

10 BİN KİŞİ KATILDI Uzman Çavuş Mustafa Dağ’ın Zile’deki cenazesine katılan 10 bin kişi teröre lanet yağdırdı. Törene katılanlar ellerinde ’İmralı’yı basarız, Apo’yu asarız’, ’Hainler döktükleri kanda boğulacaklar’, ’Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak’ yazılı pankartlar taşıdı. Hükümet Konağı önündeki tören sırasında İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun gönderdiği başsağlığı telgrafı, kalabalık tarafından yuhalandı.

OLAN FAKİRE OLUYOR Piyade Er Yakup Törün de, memleketi Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde törenle toprağa verildi. Hendek Merkez Camii’nde düzenlenen cenaze töreni sırasında, şehit erin dayısı olduğunu belirten, ancak adı öğrenilemeyen bir kişi, "Olan fakire, ortada kalana oluyor. Ben dayısıyım. Altta kalan ezilir. Sonuçta olan budur. Ben gideyim param olsun paralı askerlik yapayım. Hemen yapıp geleyim. Doğuyu kim koruyacak? Altta kalanlar koruyacak. Bu hiçbir zaman ders olmaz" diye bağırdı.

KANDİL PANKARTI Şehit polis memuru Selami Duğrul’nun cenazesi dün Edirne’nin Uzunköprü İlçesi’nde 20 bin kişinin katılımıyla toprağa verildi. Muradiye Camii’ndeki cenaze törenine katılanlar ellerinde ’Lübnan’a değil, Kandil Dağı’na asker gönder’ pankartları açtı.

Geride kalanlar...

ŞEHİT polis Selami Duğrul için Van Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bir tören düzenlendi. Şehit eşi gibi polis memuru olan Hatice Duğrul, tören boyunca oğlu Furkan’a sarılarak gözyaşlarına boğuldu, meslektaşları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Eşi için dua eden Hatice Duğrul, kucağında bebeğiyle tabutun arkasından bir süre yürüdü.

Ağladılar, ağlattılar

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Dağ’ın Tokat Zile’deki cenazesinde eşi Minadiye Dağ (38), oğlu Arif (12) ve kızı Şerife’nin (7) gözyaşları törene katılanları da ağlattı.

Dayanamadı

Piyade Er Yakup Törün, memleketi Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenazede şehidin annesi Cevriye Törün ve kız kardeşi Saime Törün üzüntüden baygınlık geçirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!