ODTÜ mezunu, garsona kurşun yağdırdı

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ mezunu, garsona kurşun yağdırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2009 21:11

Samsun'un Bafra İlçesi'nde Ortadoğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu 40 yaşındaki Ahmet Faruk Keçeli, geçirdiği psikolojik bunalım sonucu işyerlerine yemek servisi yapan 27 yaşındaki garson Sadık Altınkaymak’ı tabancayla yaraladı.

Ardından kaçarak bir binaya sığınan Faruk K., Özel Hareket timleri tarafından biber gazı kullanılarak etkisiz hale getirildi. Ağır yaralanan garson Altınkaymak ise hastaneye kaldırıldı.

Olay bugün saat 18.00’de Samsun’un Bafra İlçesi Eminefendi Mahallesi Alparslan Türkeş Parkı karşısındaki bir işyerinde meydana geldi. Psikolojik tedavi gördüğü ileri sürülen ODTÜ Ekonomi Bölümü mezunu olan Ahmet Faruk Keçeli, iddiaya göre işyerine girerek, “Çıkın dışarı” diye bağırdı. Bir lokantada dış garson olarak çalışan ve oraya yemek götüren Sadık Altınkaymak ise, “Niye çıkıyormuşuz” diye cevap verince kurşun yağmuruna tutuldu. Ezerindeki ruhsatsız tabanca ile garsona 5 kurşun sıkan Keçeli, kaçarak karşıdaki binanın ikinci katındaki o sırada boş olan bir işyerine girip kapıyı kapattı.

Görgü şahitleri polise ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. Kanlar içerisindeki Sadık Altınkaymak ambulansla Bafra Nafiz Kurt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen Altınkaymak'ıns ağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Olay yerine gelen polis, zanlı Keçeli'nin gizlendiği binanın çevresini kuşattı. Yaklaşık 1.5 saat zanlının ikna edilerek teslim olması için çaba gösteren polis sonuç alamayınca Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekat ekiplerinden destek istedi. Bafra İlçesi’ne gelen özel harekat ekiplerinin de ikna çabası sonuç vermeyince kapıyı kırıp içeri giren güvenlik güçleri, biber gazı ile etkisiz hale getirdiği Ahmet Faruk Keçeli'yi yakaladı.

Gözaltına alınan zanlı geniş güvenlik önlemleri altında Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bu arada Keçeli'nin 15 gün önce Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğü ortaya çıktı. onuyla ilgili soruşturma sürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!