ÖDP’nin Beyoğlu adayları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

ÖDP’nin Beyoğlu adayları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

ÖZGÜRLÜK ve Dayanışma Partisi Beyoğlu İlçe Teşkilatı'nın Okmeydanı Simge Düğün Salonu'nda önceki gece düzenlediği ‘Şimdi ÖDP Zamanı Şenliği’nde Beyoğlu Belediye Başkan adayının Mustafa Sivridağ olduğu açıklandı. ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras'ın eşi Ayşe Uras ile transseksüel Demet Demir de Beyoğlu Belediye Meclis üyeliğine aday gösterildi.

Trakya'da seçim gezisinde bulunduğu için geceye geç saatlerde katılan ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, 18 Nisan seçimlerinin bir yol ayrımı olacağını belirterek, ‘‘Kirli siyasetçilerle, temiz siyasetçilerin yolları bu seçimlerde ayrılacak. Biz, seçim vaadi olarak, namus sözü vermiyoruz, sadece demokrasi, devrim, sosyalizm sözü veriyoruz’’ dedi. Uras, milletvekilerinin üç gün mecliste bulunup, üç aylık ücret alacaklarını belirterek, ‘‘Onlar bu maaşları hak etmediler. Emekten, barıştan yana hiçbir faaliyette bulunmadıkları için aldıkları hiçbir maaşı hak etmediler’’ dedi.

ÖDP'nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı Mustafa Sivridağ 1978 yılında sendikacılık faaliyetlerine başladığını, bugün de 20 yıl önceki mutluluk ve heyecanı yaşadığını söyledi. Sivridağ, ‘‘Bugün çalışmalarımın boşuna olmadığını gördüm. 40 yıllık Beyoğlulu'yum. Parti olarak işçi haklarını koruyup sahip çıkacağız’’ dedi.

ÖDP Beyoğlu İlçe Başkanı Rüstem Karakuş da kendilerinin bir düzen partisi olmadıklarını, beş yılda bir gelip oy istemediklerini söyledi.

TAM LİSTE

ÖDP'nin Beyoğlu İlçe İl Genel Meclisi adayları:Fikriye Ödel, Rüstem Karakuş, Salih Karakaynak, Nilgün Yurdalan, Kazmir Pamir ve Yahya Erdoğan.

Beyoğlu İlçe Belediye Meclisi adayları: Ayşe Uras, Mukadder Cankoçak, Demet Demir, Gülten Ciğer, Leyla Karadiş, Nedim Arul, Semra Lom, Selma Lom, Neşe Erdilek, Lale Çayır, Şule Yücel, İnci Batuk, Ali Ciğer, Keziban Çeki, Erol Gergin, İbrahim Karakaş, Sami Boyacı, Muzaffer Olca, İbrahim Aksın, Ali Hakan Sönmez, Turan Ünlü, Veysel Özen, Vedat Öztürk, Esat Ayhan, Mehmet Koç, Ahmet Ümit, Ali Duran Polat, Enver Bilir, İbrahim Durukan, Hasan Özgül, Mehmet Teker.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!