'Odaya girip yorganı başıma çektim'

Güncelleme Tarihi:

Odaya girip yorganı başıma çektim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2009 12:33

ERZİNCAN’da TEDAŞ görevlisi olduğunu söyleyerek girdiği evde 3 çocuk annesi 35 yaşındaki Güler Vural’ı 5 yaşındaki kızının gözü önünde bıçaklayarak öldürdükten sonra, kolundaki bilezikleri alarak kaçan katilin yakalanması için Emniyet Müdürlüğü seferber oldu.

Haberin Devamı

GASPÇI GÜVENLİK KAMERASINA TAKILDI / FOTO GALERİ

GENÇ KADIN HIRSIZ KURBANI - FOTO GALERİ

Asayiş Şube’de görevli deneyimli 80 polis, 25- 30 yaşlarında olduğu belirnenen katili her yerde aramaya başladı. Zanlının, genç kadının kolundan aldığı 5 bilezikten biri ile parmak izi bırakmamak için kullandığı örgü eldivenlerden birini olay yerinde düşürdüğü ortaya çıktı. Toplam 7 değişik yerde terminal, eczane ve belediyeye ait kameralara yakalanan ama tüm görüntülerde yüzünü saklamayı başaran zanlıya ait Olay Yeri İnceleme ekiplerinin aldığı el ayak izleri ve kan örneklerinin DNA incelemeleri de sürüyor.


Erzincan’da nefret uyandıran ve özellikle kadınları korkuya düşüren olay dün saat 09.30 sıralarında Bahçelievler Mahallesi, 54’üncü Sokak No 5’deki iki katlı evde meydana geldi. Sanayide oto elektrikçiliği yapan eşi Tuğrul Vural’ı işe, 2 çocuğunu okula gönderen Güler Vural, küçük kızı ile birlikte sabah temizliği yaparken kapı zili çaldı. İddiaya göre, TEDAŞ görevlisi olduğunu belirten bir kişi ‘Elektrik sayacına bakacağım’ diyerek içeri girdi. Bu kişinin bıçak çıkarması üzerine dış kapıya kaçan Güler Vural, ‘İmdat’ diye bağırarak yardım istedi. Ancak sesi duyan komşular, aile kavgası olduğunu düşünerek müdahale etmedi. Bunun üzerine kimliği henüz saptanamayan kişi, genç kadını kızının gözü önünde karnından bıçakladı. Beş ayrı bıçak darbesiyle olay yerinde can veren kadının kolunda bulunan bilezikleri alan saldırgan, olay yerinden hızla uzaklaştı.

Haberin Devamı


MİNİK KIZ: ODAYA GİRİP YORGANI BAŞIMA ÇEKTİM

Olayın en yakın tanığı olan Güler Vural’ın kızının uzmanlar eşliğinde ifadesi alındı. Küçük kız, “Tanımadığım bir amca eve geldi. Sonra bağrışmalar oldu. Ben odaya giderek yorganı başıma çektim. Annem hastanede” dedi.

Polis, Olay Yeri inceleme ekibininin elde ettiği bulgular, komşuların ifadeleri ve zanlının belediye, eczane, otobüs termanali gibi yerlere ait kameralara yakalanan görüntüleri ve TEDAŞ bünyesinde çalışanları mercek altına alındı. Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 80 deneyimli polis seferber oldu. İşten çıkarılanlar dahil sayaç okuma görevlilerinin tek tek ifadelerine başvuruldu. Elinde bıçak kesiği olduğu tahmin edilen ve iki eczaneye girdiği tespit edilen kişi, son olarak Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde görüldü. Kentin değişik bölgelerinde 7 ayrı kameraya ait görüntüler incelemeye alındı. Kamera görüntüleri Pol-Net (Polis Bilgisayar Ağında) yayınlanırken, 80 ile de konuyla ilgili acil yazı gönderildi. Öldürülen kadının kolundaki her biri ortalama bin lira değerindeki 4 bileziği alan katilin, bilesikleri satma olasılığı üzerine kuyumcular da uyarıldı.

Haberin Devamı


ROBOT RESİM HENÜZ ÇİZİLEMEDİ

Kamera görüntülerine göre siyah bereli, krem pantolon ve kaban giyen 25-30 yaşlarındaki kişinin sakal ve bıyığı yok. 1.70- 1.75 boyunda, 75- 80 kilo ağırlığında, esmer tenli olduğu belirlenen kişinin kan örneği, parmak ile ayak izi, önemli bir kanıt olarak elde bulunduruluyor. Ayrıca, zanlının kaçarken düşürdüğü siyah örgü eldiven de inceleniyor. Elde edilen bilgiler yeterli olmadığı için henüz zanlının robot resmi henüz çizilemedi.

5 ÇOCUKLARININ 2'SİNİ EVLATLIK VERMİŞLER

Evinde bıçaklanarak öldürülen Güler Vural ve eşinin 5 çocuklarının bulunduğu, Neslihan (15) ve Ahmet (14) adlarındaki 2 çocuklarını eşi Tuğrul Vural'ın çocukları olmayan ağabeyi Erdoğan Vural’a evlatlık verdikleri ortaya çıktı. Güler Vural’ın cenazesi Cami Kebir’de düzenlenen törenin ardından Terzibaba Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Güler Vural’ın cenazesine ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Vekili Adem Keleş, Emniyet Müdür Vekili Nuri Ateş, Asayiş Şube Müdürü İsmail Maden ile birlikte yüzlerce vatandaş katıldı. Genç kadının babası Cevdet Kaya, eşi Tuğrul ve yakınları ile çocukları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Güler Vural’ın eşi Tuğrul Vural, akşam oğlu Mustafa’nın dişi ağrıdığını ve sabah doktora götürmek için evden çıkmaya hazırlandığında eşinin de gelmek istediğini belirtti. Tuğrul Vural, “Eşim Güler ‘ben de geleyim’ dedi. Kendisine, ‘Sen kızımızla evde kal’ dedim. Ben Mustafa’yı hastaneye götürdüm. Oradan işe gittim. Sonra bu acı olayı duydum. Kızımın gözleri önünde eşimi öldürmüş. Kolunda beş tane bileziği vardı. Bana ekonomik sıkıntıda olduğum için, ‘Bilezikleri al bozdur’ demişti. Nereden bileyim böyle olacağını” dedi.

Haberin Devamı

TOPRAĞA VERİLDİ

Cenaze namazını kıldıran emekli imam Elbeyi Çağlar, genç annenin vahşice ve hunharca katledildiğini belirterek tüm cemaatten haklarını helal etmelerini istedi. İmam Çağlar “Milletimizin emniyet güçlerine çok büyük güveni var. İnşallah en kısa zamanda milletin yüreğine su serpecek bir haberi bekliyoruz” diye konuştu.

Güler Vural’ın cenazesi kılının namazın ardından Terzibaba Mezarlığı'nda toprağa verildi.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!