'Öcalan'ın söylemleri bizim söylemlerimizdir'

Güncelleme Tarihi:

Öcalanın söylemleri bizim söylemlerimizdir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 13:25

DTP Genel Başkan Vekili ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, partilerinin kapatma davasında terörist başı Abdullah Öcalan'ın avukatlarının da müdahil olarak katılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Ayna, "Kürt sorunu sonucu doğan PKK'yı da onun liderini de takip ediyoruz. Bu suç değildir. Çünkü Öcalan, legal biridir. Öcalan'ın söylemleri bizim de söylemimizdir" dedi. Ayna’nın bu sözleri Ankara kulislerinde “Abdullah Öcalan’ın izindeyiz” diye yorumlandı.

 

Yerel seçimlerde Batman ve Diyarbakır yerine Siirt, Van ve Kayseri'de çalışacaklarını belirten Ayna, "Yerel seçimde AKP'nin belini kırmak için var gücümüzle çalışacağız. Kalemiz olan Batman ve Diyarbakır'da ise çalışma gereğini duymayacağız" dedi.

                

ÖCALAN LEGAL BİRİDİR

 

DTP Batman İl teşkilatının Belediye Esentepe Tesisleri'nde düzenlediği yemekli toplantıya DTP Genel Başkan Vekili Emine Ayna, Batman milletvekilleri Ayla Akat Ata, Bengi Yıldız ile partililer ve yaklaşık 200 davetli katıldı. Ayna partililere hitaben yaptığı konuşmada partilerinin kapatma davası ve önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimleri gündeme getirdi. Ayna, "Geçmişe göre işimiz çok daha zor. Kapatma davasıyla ilgili siyasi bir savunma yapacağız. Mahkeme salonunu da Kürt sorunun tartışıldığı alanlar yapacağız. Partimizin kapatma gerekçelerinden biri de Öcalan'ın talimatıyla DTP'nin kurulduğudur. Öcalan'ın avukatları bize gelecek mahkemede müdahil olmak istediğini söylediler. Biz de kabullendik. Kürt sorunu sonucu doğan PKK'yı de onun liderini de takip ediyoruz. Bu suç değildir. Çünkü Öcalan, legal biridir. Öcalan'ın söylemleri bizim de söylemimizdir" dedi.

Haberin Devamı


DTP'nin önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimleri ciddi şekilde hazırlandığını belirten Emine Ayna, bu konuda şunları söyledi:


"Yerel seçimde iki stratejimiz var. Birincisi mevcut belediyelerimizi iki katına çıkarmak, ikinci ise karşımıza çıkacak siyasetin belini kırmak. Biz seçimlerde gelip, Batman ve Diyarbakır'da çalışmayacağız. Siirt, Van ve Kayseri'de çalışacağız. Eğer isterlerse yerel güçlerimizin yapacağı çok şey vardır. Yerel seçimlerde AKP'nin belini kıracağız. Yüzde 50 oy almış bir parti daha bir yılını doldurmadan toplumsal muhalefet sokağa döküldü. Biz, yüzümüzü AKP'ye döndüğümüz için halkımız da yüzünü AKP'ye döndü. 22 Temmuz seçimlerinin ardından özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dönüp bize Meclis'te 'PKK terör örgütüdür demedikçe' demedikçe konuşmaya hakkınız yoktur demesiyle biz kendimize geldik. O zaman fark ettik, o zaman yanlışımızı gördük. O zaman dedik ki, biz kimseden ummamalıyız. O günden sonra halkımıza yaslanarak, bir şeyler yapabileceğimizin kararını aldık"

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!