Öcalan'ın ablası Havva Keser yaşamını yitirdi

Güncelleme Tarihi:

Öcalanın ablası Havva Keser yaşamını yitirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2014 10:54

İMRALI Adası’nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın ablası Havva Keser (75) Adana'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Adana merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Yakapınar Mahallesi'nde yaşayan Havva Keser, yüksek tansiyon, şeker ve beyin kanaması teşhisiyle yaklaşık bir ay önce Özel Adana Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yoğun tedaviye alınan Havva Keser'in bu sabah vefat etti.

Haberin Devamı

Demokratik Bölgeler Partisi kaynakları, Havva Keser'in nerede toprağa verileceğine bu sabah İmralı'ya bayram ziyaretine giden Mehmet Öcalan'ın ağabeyi Abdullah Öcalan ile yapacağı görüşmede karar verileceğini belirtti.

Havva Keser'in oğlu Osman Keser, cenaze töreniyle ilgili dayısı Abdullah Öcalan'ın kararını beklediklerini söyledi.

Osman Keser, "Abdullah Öcalan'ın cenazeye katılması en doğal hakkıdır. Ancak bu konuda bizim bir bilgimiz yok. Buna devlet, kendisi ve avukatları karar verecek" dedi.

Öcalanın ablası Havva Keser yaşamını yitirdi
Öcalan ablasının cenazesine katılamayacak

TAZİYE ÇADIRI KURULDU, MEZAR KAZILDI

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Havva Keser için Yakapınar Mahallesi’ndeki evinin önüne taziye çadırı kuruldu. Üzgün oldukları gözlenen aile yakınları, taziyeleri kabul etti.

Haberin Devamı

Havva Keser için Yakapınar Mezarlığı’ndaki aile mezarlığında da mezar kazıldı. Mezarlıkta kimse bulunmazken, defin yeri ve tarihinin belli olmasının ardından Havva Keser’in toprağa verilmesi bekleniyor.

Öcalanın ablası Havva Keser yaşamını yitirdi
AK Partili Süleyman Soylu: Öcalan'a cenaze izni talebi olabilir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!