Öcalan yarın hakim önünde

Güncelleme Tarihi:

Öcalan yarın hakim önünde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2001 00:00


Abdullah Öcalan, 1980 öncesinde Şanlıurfa ve çevresinde işlenen suçlar nedeniyle Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı 101 sanıklı dava nedeniyle yarın hakim ve savcı karşısına çıkacak.

Mudanya Asliye Ceza Mahkemesi yargıcı ve cumhuriyet savcısı yarın İmralı'ya giderek Öcal'ın ifadesini alacaklar. Söz konusu ifadenin alınması talimatı Mudanya'ya, Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nden gönderildi. Mayıs başında Mudanya'dan giden hakim ve savcı Apo'nun ifadesini almak istemiş ancak iddianame yeni tebliğ edildiği için, savunmasını hazırlayabilmesi için kendisine süre tanınmıştı.

Abdullah Öcalan'ın yanısıra Kesire Yıldırım, Cemil Bayık, Numan Uçar ve Murat Karayılan'ın da aralarında bulunduğu 101 sanıklı dava, 12 Eylül 1980 öncesinde Şanlıurfa ve çevresinde işlenen suçlarla ilgili olarak 1987'de Şanlıurfa Ağır Ceza Mahkemesi'nde açıldı.

"Kamu güvenliği" gerekçesiyle Ankara'ya nakledilen ve ilk duruşması 15 Aralık 1999'da yapılan davada, "Devletin Anayasa ve temel nizamlarını bozma", "Devletin emniyetine karşı silahlı çete kurmak" ve "Kasten adam öldürmek" suçlarından sanıkların idam cezasına çarptırılması isteniyor.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesinde 17 Mayıs'ta yapılan duruşmaya hiçbir sanık katılmadı. Üç sanık avukatının izlediği duruşmada Mahkeme Başkanı Hikmet Uyar, Öcalan'ın savunmasının alınması için Mudanya Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen talimata yanıt gelmediğini bildirdi. Uyar, adresinde bulunamadığı gerekçesiyle Yılmaz Sümer isimli sanığın sorgusunun yapılması amacıyla gıyaben tutuklanmasına karar verildiği erteledi. (anka)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!