Obama ile Ruhani arasında sürpriz mektuplaşma

Güncelleme Tarihi:

Obama ile Ruhani arasında sürpriz mektuplaşma
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2013 17:53

ABD Başkanı Barack Obama İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile birbirlerine mektup gönderdiklerini açıkladı. Obama, İran'ın Esad rejimini desteklemek yerine Suriye'de istikrarı sağlamaya yardım etme konusunda potansiyel bir rol üstlenebileceğini belirtti.

Haberin Devamı

ABC televizyonuna röportaj veren Başkan Obama, Haziran ayında seçilen İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Ruhani ile temas kurup kurmadığına dair soruya, “ Temas kurdum. O da benimle kurdu. Ancak direkt olarak görüşmedik” dedi. Ruhani ile mektuplaştıklarını doğrulayan Obama, Suriye meselesi ile İran’ın nükleer meselesini birbirinden ayırtmak gerektiğini dikkatli bir şekilde dile getirdi.

İran’ın Suriye meselesi üzerinden ABD’nin ciddiyetini anladığını düşündüğünü dile getiren Obama, “İran’ın İsrail üzerindeki nükleer tehdidi bizim esas meselelerimizden biri. Nükleer silahlanma yarışı, bölgede istikrar bozucu bir durum haline gelebilir. Şüphe duyduğum şey İran'ın Suriye'ye müdahale etmememiş olmamızdan şu sonucu çıkarmaları: İran'a da saldırmayız. Aksine buradan çıkarılması gereken ders 'diplomatik yollarla çözüm bulma potansiyelinin var olduğu'dur" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!