ÖABT giriş yerleri 2022 açıklandı mı? KPSS ÖABT ne zaman yapılacak? İşte detaylar

Güncelleme Tarihi:

ÖABT giriş yerleri 2022 açıklandı mı KPSS ÖABT ne zaman yapılacak İşte detaylar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2022 17:08

KPSS ÖABT giriş yerleri ile ilgili araştırmalar başladı. KPSS başvuruları 24 Mayıs-6 Haziran 2022 tarihleri aralığında tamamlandı. Başvurularını yapan adaylar heyecanla sınav tarihlerini beklemeye başladılar. Lisans oturumları genel yetenek genel kültür testi ile 31 Temmuz’da başlayacak. Peki, KPSS ÖABT ne zaman yapılacak? ÖABT giriş yerleri açıklandı mı?

Haberin Devamı

KPSS ÖABT oturumuna öğretmen olmak isteyen adaylar giriyorlar. ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ağustos ayında düzenlenecek. KPSS ÖABT oturumu 14 Ağustos Pazar günü yapılacak.

KPSS ÖABT NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS ÖABT 14 Ağustos 2022 tarihinde düzenlenecek. Sınav 10:15’te başlayacak. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, ayrıca Eğitim Bilimleri sınavına ve alanlarına bağlı olarak da ÖABT’ye katılacaklardır.

2022-KPSS/ÖABT/ALAN BİLGİSİ/DHBT SINAVA GİRİŞ BELGESİ yayımlandı mı?

KPSS ÖAT giriş belgesi henüz yayımlanmadı. Adaylara katılacakları her oturum için ayrı olmak üzere Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Adaylar bu belgelerini T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden, sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Adaylar, girecekleri her oturum için o oturuma ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan adayların sınavın ilgili oturumuna veya diğer bir oturumun Sınava Giriş Belgesi ile başka bir oturumuna girmeleri mümkün değildir. Adaylara, sınavın hangi oturumlarına gireceklerse, o oturumlar için ayrı birer Sınava Giriş Belgesi düzenlenecek, sınava girilmeyecek oturumlar için belge düzenlenmeyecektir.

Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır. Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerini sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin dökümünü yazıcıdan edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Haberin Devamı

DİKKAT: Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak süresi içinde sınav ücretini yatırmayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!