O yağmacı benim kızım

Güncelleme Tarihi:

O yağmacı benim kızım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2011 00:00

Olayların çıktığı ilk günlerde, saldırganların hepsinin işsiz, sosyal olanaklardan asgari yararlanabilen ve genellikle 18-25 yaş aralığındaki kişiler olduğu kanısı yaygındı.

Haberin Devamı

Ancak internette yayınlanan fotoğraflar sayesinde teşhis edildikten sonra polis tarafından alıkonulan kişilerin çizdiği profil, kazın ayağının öyle olmadığını gösteriyor. Örneğin Lee Thompson adlı serbest fotoğrafçının, Twitter üzerinden yayınladığı bir yağma fotoğrafında, 9 ile 11 yaşlarında olduğu tahmin edilen iki çocuk görülüyor. Ayrıca polisin internete yüklediği fotoğraflar sayesinde haklarında ihbar yapılıp yakalanan ilk kişi, bir organik ürünler aşçısı oldu. Aynı yöntemle gözaltına alınan bir diğer kişininse, bir opera binasında resepsiyonist olduğu belirtildi. Yağma sırasında en çok öne çıkan görüntülerden biriyse, bir genç kızın, vitrinleri kırılan bir mağazadan kendi ayağına göre ayakkabı seçtiği videoydu. İşte o genç kızın annesi, yağmacının kendi kızı olduğunu açıklayıp, kimliğini de açık etti. 22 yaşındaki Shereka Leigh’dan utanç duyduğunu söyleyen annesi Navlet Robinson (42), uzun süredir kızını görmediğini, kendisi için önemli olanın dört yaşındaki oğlu olduğunu söyledi.

/images/100/0x0/55eab360f018fbb8f8912c34

Haberin Devamı

LONDRA'DA YAŞAYAN TÜRKLER ANLATIYOR / FOTO ANALİZ

 

DİLEK YILMAZ'IN LONDRA'NIN CLAPHAM BÖLGESİNDEN GÖNDERDİĞİ VİDEO / WEB TV

 

ADINI VERMEYEN BİR OKURUMUZUN MANCHESTER'DAKİ EVİNİN BALKONUNDAN ÇEKTİĞİ GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Yağmanın bilançosu: 100 milyon sterlin

SALDIRILARIN hız kaybetmesiyle, yağmanın bilançosu da ortaya çıkmaya başladı. İngiliz sigorta şirketleri yağma ve kundaklama olaylarının yarattığı maddi zararın şimdiden 100 milyon sterlini bulduğu, buna iş kayıplarının dahil olmadığını bildirdi. Sigorta şirketlerine göre olaylar zaten durgunluk yaşayan ekonomiye büyük darbe vurdu. Ayrıca ünlü isimlere ait mağazaların da büyük zararlar olduğu öğrenildi. Rock grubu Oasis’in şarkıcısı Liam Gallagher’ın bir süre önce Londra’da açtığı “Pretty Green” butik dükkânının da, saldırılardan nasibini aldığı belirtildi. Tariflerinin basitliği ve anlaşılırlığı nedeniyle “Çıplak Şef” diye bilinen ünlü İngiliz aşçı Jamie Oliver’ın Birmingham’daki restoranı da yine, yağma edildiği için bir süreliğine kapatıldı.

Haberin Devamı

MUSTAFA İSİMLİ OKURUMUZUN OBJEKTİFİNDEN LEICHESTER SOKAKLARI

 

HAKAN AKTAŞ'IN OBJEKTİFİNDEN PUTNEY/LONDRA

 

ULAŞ ÜLKER'İN OBJEKTİFİNDEN CLAPHAM/LONDRA

Normale dönüş

VİTRİNLERİ, rafları parçalanan, yağmalanan dükkanların sahipleri yavaş yavaş yara sarmaya başlıyor. Ellerde fırça evlerin içi, dışı, dükkanların kapı önleri, sokaklar temizleniyor. Ancak, Manchester, Nottingham, Birmingham gibi şehirlerde aynı saldırılar tekrarlandı. Polis, dünden başlayarak çok daha geniş güvenlik önlemleri alıyor. Polise hem plastik mermi, hem de su panzeri kullanma izni verildi. İngiliz güvenlik güçleri, ülkede bugüne dek hiçbir sokak gösterisi sırasında panzer kullanmamıştı.

/images/100/0x0/55eab360f018fbb8f8912c36

Haberin Devamı

MERVE BEKAR'IN OBJEKTİFİNDEN GREENWICH/LONDRA

 TURGUT ŞİŞMAN'IN OBJEKTİFİNDEN TOTTENHAM/LONDRA

 

EMRE ERDOĞAN'IN OBJEKTİFİNDEN BROADWAY/EALING

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!