O vekil yine devrede

Güncelleme Tarihi:

O vekil yine devrede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2012 19:59

Aralık 2011’de hazırladığı Ermeni soykırımını inkar edenin cezalandırılmasını isteyen yasa teklifiyle Türkiye ile Fransa arasında bozuk olan ilişkilerin iyice donmasına neden olan Halk Hareketi Birliği (UMP) Milletvekili Valerie Boyer yine harekete geçti.

Haberin Devamı

Ermenistan devletine yakınlığı ile bilinen “Panarmenian” sitesi, geçen Nisan Fransa’daki seçimlerin ikinci turunda yeniden milletvekili seçilen Boyer’in yeni bir yasa teklifi hazırlamaya başladığını ve teklifin içeriğinin 1 yıl öncekiyle aynısı olacağını duyurdu.

Yeni teklifini yeni yılda Fransa Senatosu’na sunması beklenen Boyer’in Aralık 2011’de hazırladığı ve senatonun geçen 23 Ocak’ta kabul ettiği teklif, Ermeni soykırımını inkar edenin 45 bin euro para ve 1 yıl hapis cezasına çarptırılmasını içeriyordu. Senatonun kabul ettiği yasa teklifi yapılan başvuru üzerine Fransa Anayasa Konseyi’nce iptal edilmişti. Boyer bunun üzerine tasarının yeni dönemde de kabul edilmesi için mücadelesini sürdüreceğini açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden Nicolas Sarkozy, Boyer’in tasarısına açık destek vermişti.

Sarkozy karşısında seçimleri kazanan Fransa’nın sosyalist Cumhurbaşkanı François Hollande’ın 2013’ün ilk döneminde Türkiye’ye yapması beklenen ziyaret öncesi, yeni teklifle ilgili tutumunun ne olacağı merak ediliyor. Hollande, Türkiye ile yeni bir sayfa açmayı arzuladığını belirtirken, ülkesinde Ermeni kökenli seçmenleri kaybetmemek için soykırım iddialarını da gündemde tutacağı mesajını vermişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!