O tweet’i sildi

Güncelleme Tarihi:

O tweet’i sildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2022 07:00

İstanbul’da geçen bir macera romanı olan Palladium’un yazarı İngiltere’nin eski İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, Hürriyet’in manşeti sonrası tepki çeken tweet’ini sildi.

Haberin Devamı

Turner, kedisi Troy’u Hürriyet’in Dağlıca katliamıyla ilgili nüshasının yanı başında gösteren fotoğrafını Twitter hesabından paylaşmıştı. 8 Eylül 2015 tarihli “Tarifsiz acı, 16 şehit” manşetli gazetenin görüldüğü fotoğrafa Turner, “2016’da kedim Troy ile İstanbul’da kahvaltı ederken. Masanın üzerine çıkmasına izin verilmiyordu, ama sadece ön patileri yeterliydi. Zeki #kedi” notunu düşmüştü. İngiltere’nin şimdiki Başkonsolosu Kenan Paleo da bu mesaja “Mutfağımı farklı bir zaman ve boyutta görmek tuhaf” yorumunu yapmıştı. Turner’in Dağlıca katliamından 7 yıl sonra yaptığı bu dikkatsiz paylaşımı ‘gaf’ olarak nitelenmişti.

AÇIKLAMA YAPMADI

Hürriyet’in dünkü ‘Hayırdır Mr. Turner’ manşeti üzerine tweet’i silen Turner, açıklama yapmadı. Hürriyet’in İngiliz Başkonsolosluğu ve Turner’dan yorum talepleri de yanıtsız kaldı. 

Haberin Devamı

EMEKLİ BÜYÜKELÇİLER: SAYGISIZLIK

Eski İngiltere Başkonsolosu Leigh Turner’ın paylaşımına emekli büyükelçilerden tepki geldi.

Emekli Büyükelçi Uluç Özülker: Bir diplomatın böyle yapması terbiyesizliktir, had bilmezliktir.  Bir noktada mesaj veriyor. Mesajını aynı şekilde iade ediyoruz.

Emekli Büyükelçi Ahmet Zeki Bulunç: Akıl okuma yönetimi şeklinde düşünürsek şehitler konusunda baktığımız zaman bu bir saygısızlıktır. Teröre karşı verdiğimiz mücadeleyi bildikleri halde saygısızca hareket ediyorlar.  

Emekli Büyükelçi Kamil Erozan: Bu paylaşımını sildiğine göre, şaşkın bir büyükelçi geldi bana.  Adamın Twitter sayfasına baktığımda zihni karışmış gibi geldi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!