O teste ilk itirazlar

Güncelleme Tarihi:

O teste ilk itirazlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2014 01:58

Motosikletli Onur Akça, trafikteki uyuşturucu testinde ‘kokainli’ çıktı. Hiç uyuşturucu kullanmadığını söyleyen Akça, geceyi karakolda geçirdi. Adli Tıp, hastane, adliye gezdi, fakat bürokrasi nedeniyle hâlâ kendini temize çıkaracak testi yaptıramadı.

Haberin Devamı

PERA Güzel Sanatlar Akademisi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan ve müzikle uğraşan Onur Akça, cumartesi akşamı arkadaşları ile buluşmaya giderken Beşiktaş, Barbaros Bulvarı’nda polis tarafından durduruldu. Daha sonra olay yerine gelen trafik polislerince uyuşturucu testinden geçirilen Akça’nın iddiaya göre kokain kullandığı tespit edildi. Bunun üzerine gözaltına alınan Akça’nın ehliyetine el konulurken 3 bin 741 lira da para cezası verildi. Hayatı boyunca hiç uyuşturucu madde kullanmadığını ve sürekli spor yaptığını anlatan Akça, olay gecesi uyuşturucu madde kullanmadığını ispatlamak için Adli Tıp Kurumu’na gitti. Testin savcılık kararıyla yapıldığını öğrenen Akça, yeniden karakola döndü.

‘POLİS CİHAZI BİLMİYOR’

Uyuşturucu kullanmadığını ispatlamak için hastane hastane dolaşan Akça başından geçenleri şöyle anlattı: “Polisler makineyi bile kullanamıyordu. İngilizce yazan düğmelerin anlamını bana soruyorlardı. Bana kokain kullandığımı söylediler. Sabaha kadar karakolda tuttular. Önce hastaneye sonra Adli Tıp Kurumu’na gittim. Ama savcılık yazısı olması gerekiyormuş. Ertesi gün karakoldaki polisler savcılık yazısı için hafta içi gelmemi söylediler. ”

Haberin Devamı

Savcı ve hastane arası mekik

UYUŞTURUCU testi yapılan makinenin kurbanı olan bir kişi de Çekmeköy’de taksici Uğur Demirtaş (47). 28 Ekim gecesi yapılan teste göre vücudunda kokain ve bonzai maddesini tespit edildi. Sabaha kadar karakolda kalan taksici ehliyetini alamadı: “29 Ekim’de nöbetçi savcı, Kartal’da test yaptırmam için bir yazı verdi. Hastane, böyle bir test yapmadıklarını söyledi. Adliyeye döndüm ve dosyamın başka bir savcıya verildiğini öğrendim. Tekrar yazı aldım. Araya hafta sonu girdi. Test sonucumu getirdiğimde mahkeme ‘Geç kaldın’ diyerek kabul etmedi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!