O şirketler kamuoyu oluşturma şirketi

Güncelleme Tarihi:

O şirketler kamuoyu oluşturma şirketi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 00:05

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’nin alacağı oy oranını yüzde 40’ın üzerinde olacağını açıklayan kamuoyu araştırma şirketlerine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Bahçeli, “Kamuoyu araştırma şirketi değil, kamuoyu oluşturma şirketi olarak çalışıyorlar” dedi. Bahçeli, dün Afyonkarahisar ve Manisa’da yaptığı konuşmalarda özetle şunları söyledi:  “Bazı sözde kamuoyu araştırma şirketleri AKP’den beslenmenin yolu olarak, onları olduğundan fazla gösterip, milleti bilgilendirmek, kamuoyunun gerçeğini görmek yerine, kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar.
Bir avuç çapulcu
Başbakan Hakkâri’ye gidiyor, kepenkler kapanmış, arabalar kontak kapatmış, ‘Bunlar kapanmamış, kapattırılmış’ diyor; yani işbirliği içerisinde olduğu PKK ile onların teröristlerini suçluyor. Başbakan olarak sen orada mısın? Vali orada mı? Kaymakam orada mı? Onların gücü yetmiyor da bir avuç çapulcu şehre hakim oluyor. Böyle bir rezalet hiçbir yerde yaşanmamıştır.  Başbakan ülkeyi yönetemez hale gelmiştir. Üçüncü defa iktidar olmasının arzusu, Yüce Divan’da kendisinden sorulacak hesabın korkusu sardığı içindir. Başbakan, ‘İktidardan düşersem başıma ne gelir’ diye kara kara düşünüyor. Merak etme iktidar olamayacaksın. İktidar yolu Allah’ın izniyle sana kapanmış olacak. Ama açık olan bir yol var. O da Yüce Divan olacak. Bunların üçüncü dönemi olmamalıdır. Eğer olursa Türkiye, bölünmeye doğru giden, bin yıllık kardeşliğin zedelendiği bir kardeş kavgasının doğumuna da sebep olan bir iktidar olur.  Dokuz yıl içerisinde her yönüyle bu ülke tahrip edilmiştir. Milli devlet, üniter yapı, toprak bütünlüğü, bu ülkenin yetiştirdiği değer ve şahsiyetler ülkeye gelmiş geçmiş hizmet veren başbakanlar hep bu iktidar tarafından hor görülmüş aşağılanmış. Varsa da yoksa da hep Erdoğan psikolojisiyle bir benlik kuyusuna düşmüşler. Bunların sonu hayırlı değil.
Anayasa’nın nasıl değişmesi gerektiği konusunda bir şey söylemiyorsun ama oy istiyorsun. Eğer yeni Anayasa’da samimiysen milletin önüne gizli gündemle çıkma. Açık ol, samimi ol, dürüst ol. Yandaş gazetelerine ilan ver. Yapacağın değişiklikleri yaz, altına da ‘Recep Tayyip Erdoğan, benim namus sözümdür’ de. Bunu söyleyemezsin, çünkü ABD’nin yönlendirmesi, AB’nin dayatması, İmralı’nın yol haritası, DTK kararları ve PKK’nın çerçevesini çizdiği taleplerle örtüşen AKP, Washington, Brüksel, Ankara arasında bir ihanet belgesi hazırlamaktadır.”

Haberin Devamı

MHP LİDERİ AFYONKARAHİSAR'DA - FOTOGALERİ

Haberin Devamı

Organize tehdit  işleri eşbaşkanı

BAHÇELİ, dün Afyonkarahisar mitingi öncesinde gazetecilerle yaptığı sohbette de, Başbakan Erdoğan’ın tutumunda değişiklik olduğunu ifade ederek, “MHP’yi kasetle yeniden şekillendirmek istiyorlar” yönündeki açıklamasını, “Başbakanın sözleri çok çirkin, seviyesiz. Bu olaydan sonra Başbakanın yeni bir sıfatı oldu. Siyasi amaçlı tuzak ve tehdit işleri organize örgütü eşbaşkanı” sözleriyle değerlendirdi. Bahçeli, savcılığın olayların arkasında organize bir suç örgütü tespit ettiğini söyleyen gazetecilere de “Bir ay başbakanlık yapsam yeter. Hepsini ortaya çıkarırım” dedi. Bahçeli, eski DYP milletvekili Tevfik Diker’in, “Üç yeni kasetin daha olduğu” iddiasına da, “Başbakan, savcılar bu adamı çağırsın, dinlesin. Ben bu adamlarla muhatap olmam” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!