O savcının peşindeyim

Güncelleme Tarihi:

O savcının peşindeyim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 01:45

Hakkındaki iddialar üzerine intihar eden Deniz Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar, Amirallere Suikast davası polis, savcı ve hâkimlerinden şikayetçi oldu. Ali Tatar’ın eşi Nilüfer Tatar ise ifadesinin ardından, “Ölene dek, eşim hakkındaki soruşturmayı yürüten savcı Süleyman Pehlivan’ın peşinde olacağım” dedi.

Haberin Devamı

AMİRALLERE Suikast soruşturmasının şüphelileri arasında yer alan ve hakkında yakalama kararı çıkartıldıktan sonra intihar eden Deniz Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar ile eşi Nilüfer Tatar, Poyrazköy davasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ‘Kumpas’ soruşturması kapsamında müşteki olarak ifade verdi. Ahmet Tatar, sahte delillerle kardeşi Ali Tatar hakkında soruşturma yapan dönemin İstanbul Terörle Mücadele Şubesi Emniyet Müdürü Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin de arasında bulunduğu bazı Emniyet görevlileri, soruşturmayı yürüten dönemin Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan, tutuklama kararı veren ve bu karara yapılan itirazları reddeden dönemin Özel Yetkili Mahkeme Başkanları Zafer Başkurt, Şeref Akçay ile üye hâkimlerden şikâyetçi oldu. İfadesinin ardından açıklama yapan Nilüfer Tatar ise “Ölene dek eşim hakkındaki soruşturmayı yürüten savcı Süleyman Pehlivan’ın peşinde olacağım” dedi.

Haberin Devamı

POLİSLER DE SORUMLU

Kardeşi Ali Tatar hakkında tek taraflı kurmaca iddialar oluşturularak soruşturma yapıldığını öne süren Ahmet Tatar, ifadesinin sonunda, “Kardeşimin de arasında bulunduğu kişilerle ilgili tahkikatı yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürü Yurt Atayün, Ömer Köse, Hüseyin Işıldak, Emniyet Amiri Halil Pehlivanlar isimlerini ve sicillerini bildirdiğim polis memurları haksız ve hukuksuz bu işlemlerden sorumludurlar. Tamamen uydurma bir tahkikat evrakı oluşturulmuştur. Amaç, kardeşimin de aralarında bulunduğu kişilerin tutuklanarak ordudan tasfiye edilmeleridir. Sorumluluğu bulunan tüm Emniyet görevlilerinden şikâyetçiyim. Söz konusu soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan ile haksız şekilde delil olmadan tutuklama yapan 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi hâkimi ile tutukluluğa yapmış olduğumuz itirazı reddeden 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt, üyeleri Ali Efendi Peksak ve Murat Üründü yine itirazlarımızı reddeden 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şeref Akçay ve üyeler Metin Özçelik, Bülent Akasma ile delil durumunda bir değişiklik olmadığı halde tahliye sonrası yeniden tutuklama kararı veren 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şeref Akçay ve üye Metin Özçelik’ten şikâyetçiyim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!