O sahne istifa getirdi

Güncelleme Tarihi:

O sahne istifa getirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2013 10:07

Galatasaray taraftarını kızdıran sahne istifa getirdi.

Haberin Devamı

Show TV’de yayına başlayan yeni dizi “Salih Kuşu ” Galatasaray taraftarlarını adeta çılgına çevirdi. Gani Müjde 'nin senaryosunu yazdığı dizinin ilk bölümündeki bir sahnede, Galatasaray bayrağının "Neyse herkes birgün Fenerli olacak tezini doğrulayalım." denilip çöpe atılması büyük tepki topladı. Tepkilerin ardından dizinin yapımcısı Süreç Film ve senarist Gani Müjde haberimiz yok diyerek özür diledi. Dizinin yönetmeni Ersoy Güler ise "Projenin yazarlarının ve oyuncularının bu talihsizlikte hiç bir payı yoktur." diyerek istifa etti. Güler, kararını yaptığı basın açıklaması ile duyurdu.

İşte Ersoy Güler'in açıklaması:   

Salih Kuşu adlı dizi filmin 1.bölümünde yer alan Galatasaray flamasının çöpe atılması olarak algılanan talihsiz mizansen tamamen tarafımdan verilmiş bir mizansendir.
 
Projenin yazarlarının ve oyuncularının bu talihsizlikte hiç bir payı yoktur.
 
Samimiyetle belirtmeliyim ki bu mizansende bir art niyet ya da Galatasaraylı taraftarlarımızı rencide etmek gibi anti profesyonel bir düşüncem hiç ama hiç olmamıştır.
 
Sahne gereği fanatik bir Fenerbahçeli karakterin, Galatasaraylı objeleri bulundukları yerden kaldırılıp masa altındaki çekmeceye kaldırma mizanseni, maalesef çekmecenin görünmemesinden dolayı sanki masa altına atıyormuş gibi algılanmıştır.
 
Zannımca bu algının oluşması o çekmeceli dolap planını ekstra çekmememden dolayı olmuştur, yani bu bir iş kazasıdır.
 
Ortaya çıkan üzücü durumdan dolayı tüm Galatasaray taraftarlarından özür diler, Gani Müjde ve Yapımcı firmanın oluşan bu talihsiz kazanın mağdurları olduğunu tüm kamuoyunun bilgisine sunarım.
 
Bu arada sosyal medyada başlatılan infialin, kişi ve kurumlara zarar verme ihtimaline karşılık bu kazanın sorumluluğunu alıyor ve aylardır emek verdiğim Salih Kuşu adlı diziden kendi isteğimle istifa ediyorum.
 
Umarım bu sonuç rencide olmuş insanları sağ duyuya, hoşgörüye ve sakinliğe telkin eder.
 
Saygılarımla,
 

İŞTE G.SARAYLILARI KIZDIRAN O SAHNE


GANİ MÜJDE: ÖZÜR DİLERİM  

Haberin Devamı

"Senaryomuzda öyle bir sahne yok. Sette eklenmiş.Yapımcıya telefon ettim tekrarında çıkartıldı zaten. Sahneyi attırdım ve ekleyen yönetmenin uyarılmasını istedim daha ne yapayım. Başlarında duramam ya sahne çekerken. Çöp sahnesi senaryoda yoktu. Sahne atıldı ve ekleyen arkadaşa gereken ceza verildi. İncinen arkadaşlardan sorumlu olmasam da özür dilerim."

Haberin Devamı

SÜREÇ FİLM: GALATASARAY CAMİASI'NDAN ÖZÜR DİLERİZ

Dizinin G.Saray ile ilgili tepki çeken sahnesinin ardından dizinin yapımcı şirketinden de bir özür yazısı geldi. Özür yazısında yer alan ifadeler şöyle;

"Yapım şirketimiz Süreç Filmcilik tarafından gerçekleştirilen ve 9 Mayıs 2013 Perşembe akşamı Show TV ekranlarında ilk bölümü yayınlanan Salih Kuşu adlı dizimizde, Galatasaray Spor Kulübü taraftar ve camiasını rencide eden bir sahne yer almıştır. Senaryoda yer almayan ve sonradan sette eklenmiş ilgili sahneden dolayı şahsen bir Galatasaray taraftarı olarak GalatasaraySpor Kulübü, camiası, tüm Galatasaraylı taraftarlardan ve senaristimiz Gani Müjde’den özür dileriz.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili Ultraaslan grubunun kurucularından Sayın Oğuz Altay aranmış gerekli açıklamalar yapılmış ve kendisinden de özür dilenmiştir.

Saygılarımızla"

ULTRASLAN'DAN TEPKİLİ AÇIKLAMA

9 Mayıs 2013 Perşembe akşamı ShowTV’de yayınlanan Gani Müjde'nin senaryosunu yazdığı “Salih Kuşu” dizisinde sözde “sanat” sözde “mizah” kisvesi altında yapılan “kontrolünü yitirmiş” mizansenleri hoş görmemiz ve tepkisizce es geçmemiz mümkün değildir.

Kültür’ün ve tarihin beşiği Galatasaray camiasını deyim yerindeyse aşağılayıcı karelerle bir takım dizilere meze yapmaya çalışanlar bilmedir ki karşılarına aldıkları ya da prim yapmaya çalıştıkları bir arkadaş grubu ya da herhangi bir topluluk değil, milyonlarca insanın uğruna her şeyi yapabileceği kocaman bir anlayış ve hayat felsefesidir.

Haberin Devamı

“Benim haberim yok olmuş bitmiş geçmiş olsun” anlayışıyla geçiştirilmeye çalışılan bu düzeysizliği, çapsızlığı şiddetle kınıyor ve gerekenin yapılması için Galatasaray hukuk departmanı ve yönetim kurulumuz ile görüşülüp “Gani Müjde” denilen bu “zat”a dava açılacak ve binlerce ultrAslan’ın da davaya müdahil olması sağlanacaktır!.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!