O.S. iddiasına ceza

Güncelleme Tarihi:

O.S. iddiasına ceza
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2007 12:54

Gazeteci Hrant Dink cinayeti zanlısı O.S'ye Bayrampaşa Cezaevi'nde “özel muamele yapıldığını” ileri sürerek, görevliler hakkında soruşturma açılmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan Hasan Ersoylu, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ersoylu'nun cezası, “suçtan pişmanlık duyduğu” gerekçesiyle ertelendi.

Haberin Devamı

İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Hasan Ersoylu ile avukatı Muhammet Murat Kıymak katıldı.

Duruşmada son savunmasını yapan Ersoylu, O.S'nin Bayrampaşa Cezaevi'ne getirildiği sırada kendisinin de mal beyanında bulunmadığı gerekçesiyle tutuklanıp söz konusu cezaevinde yattığını anlattı.

Zanlı O.S'nin, cezaevine gelirken çok saygın bir şekilde karşılandığının mahkumlar arasında konuşulduğunu anlatan Ersoylu, daha önceden yaşadığı olayları haberleştiren bir gazetecinin kendisi ile görüşürken bu durumu da sorması üzerine konuşulanları ona anlattığını söyledi.

Hasan Ersoylu, olayın hemen ardından ve şimdi konuşulanları gazeteciye aktardığı için pişmanlık duyduğunu kaydetti.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Halit Kırşehirli, Ersoylu'nun, basın mensuplarına başvurarak, “Tutuklu O.S'nin Bayrampaşa Cezaevi'ne alınırken kendisine 'kahraman' gibi ilgi gösterildiğini, birçok imkanlar sağlandığını söylediğini” belirtti.

Haberin Devamı

Ersoylu'nun, cezaevi personelinin, “görevi kötüye kullandığını” iddia ederek, “işlenmemiş ve işlenmediğini de bildiği suçlar nedeniyle beyanat vererek cezaevi görevlileri hakkında soruşturma açılmasına sebep olduğunu” dile getiren Kırşehirli, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Davayı karara bağlayan hakim, Hasan Ersoylu'yu önce bir yıl hapis cezasına çarptırdı. Bu cezayı daha sonra sanığın iyi hali nedeniyle 10 ay hapis cezasına indiren hakim, Samsun'da oturan Ersoylu'nun cezasını, “bütün duruşmalara katılması ve suçtan pişmanlık duymasını” gözönüne alarak erteledi.

HAYATI FİLME KONU OLMUŞTU

İşlemediği bir suçtan dolayı hakkında yanlışlıkla verilen bir karar nedeniyle bir süre cezaevinde yattığı belirtilen Ersoylu'nun hayatı, “Pardon” filmine konu olmuştu.

Mert Baykal'ın yönettiği, Ferhan Şensoy, Zeki Alasya ve Bülent Kayabaş'ın oynadığı, Sinop Cezaevi'nde çekilen “Pardon” isimli filmde, işlemediği bir suçtan hapse düşen 3 kafadarın yıllar sonra serbest bırakılması ele alınmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!