O polis açıkta

Güncelleme Tarihi:

O polis açıkta
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2013 00:00

Gezi Parkı’na destek eyleminde başından vurulan Ethem Sarısülük’ün katil şüphelisi olan polis memurunun kimliği, yazılı talimattan 11 gün sonra savcılığa iletildi.

Haberin Devamı

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru A.Ş., valiliğin talimatı ile açığa alındı. Sarısülük’ün ön otopsi raporu ile bilirkişinin raporları doğrultusunda soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Veli Dalgalı, emniyetten, polisin ismini ve kriminal inceleme için silahını istemişti. Ankara Emniyet Müdürlüğü, olayın meydana geldiği 1 Haziran’da silahını kullanan Polis Memuru A.Ş.’nin kimlik bilgilerini ve silahını savcılığın yazılı talimatının 11’inci gününde iletti. Savcılık, kriminal inceleme için tabancayı İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderirken, polis memurunun bilgilerini soruşturma evrakına koydu. Sarısülük’ün avukatları soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Veli Dalgalı’ya polisin ifadesinin alınması ve tutuklanması için başvurdu. Başvuru dilekçesinde, şunlara yer verildi: “Savcılığınızın Ankara 6 Haziran 2013 tarihli yazısı ile olay yerinde ateşli silah kullanan polis memurunun kimlik bilgilerinin bildirilmesi, Güvenlik Şube Müdürlüğü’nden istenmiştir. Aradan geçen 11 gün boyunca savcılığınızın yazısını cevapsız bırakan Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından 17 Haziran günü polisin kimliğini A.Ş. olarak bildirilmiş ve zimmetli tabancası (9x19 mm çaplı Mega Cal Marka) bir adet şarjörü ve 5 adet MKE yapımı dolu fişeği savcılığınıza teslim edilmiştir. Kimliği A.Ş. olarak bildirilen şüphelinin yakalanması ve tutuklanması için gereğinin savcılığınca yapılması gerekmektedir.”

ESKİ GÖRÜNTÜLER

Bu arada Ankara Valiliği’nin talimatıyla başlatılan idari soruşturma kapsamında açığa alınan Polis Memuru A.Ş’nin savunmasında, olay sırasında çekilen görüntüler ve Ethem Sarısülük’ün daha önce katıldığı eylemlere ait görselleri kullanacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!